„Žalgirio“ sirgaliams po tritaškio mojęs Fosteris: tai mūsų arena – jiems buvo laikas namo

Prieš 1 metus 57

Vilniaus „Ryto“ lyderis Marcusas Fosteris buvo neišsprendžiamas galvos skausmas Kauno „Žalgirio“ gynybai. Net 34 amerikiečio taškai LKL rungtynėse Vilniuje palaidojo Kazio Maksvyčio auklėtinius 89:85, o tritaškis likus 10 sek. ilgam įeis į interneto folklorą, kai M. Fosteris ranka atsisveikino su „Žalgirio“ sirgaliais.

„Aš žinau, kokie tai yra puikūs sirgaliai ir ko jie čia atvyko, kokios šios rungtynės yra svarbios. Bet tai yra mūsų arena, norėjau parodyti jiems, kad laikas keliauti namo“, – su šypsena sakė M. Fosteris.

Amerikietis įsūdė net 6 tritaškius, surinko 34 taškus ir 31 naudingumo balą. M. Fosteris sakė, kad šios rungtynės gali būti vadinamos ir geriausiomis jo karjeroje.

„Tai buvo puikios rungtynės, aš ir komandos draugai sužaidėme puikias rungtynes labai svarbioje situacijoje ir laimėjome. Manau, kad tai antros rezultatyviausios mano rungtynės per visą karjerą. O dar žaidžiau prieš Eurolygos komandą.

Eurolygos komanda visada yra motyvacija, ypač man, nes anksčiau žaidžiau Eurolygoje. Žiūriu į tokias rungtynes kaip į žingsnį link to, kur noriu nueiti“, – kalbėjo M. Fosteris.

– Vienu metu turėjote dviženklį deficitą. Ką pakeitėte žaidime?

– Nieko nekeitėme, tiesiog žaidėme savo žaidimą, žaidėme greitai, metėme metimus. Likome fiziški.

– Ką apie jūsų komandą pasako ši pergalė?

– Tai rodo, kokia mes esame komanda, kokia galime būti. Žmonės mus prieš tai nurašė, nes žaidėme prastai, to tada nusipelnėme. Tačiau kiekvienose rungtynėse tampame vis geresni.

– Jautėte, kad šiandien yra jūsų diena?

– Manau, kad šiandien buvo mano diena, atėjo laikas, kai turėjau imtis iniciatyvos ir pelnyti taškus. Kitą dieną gal tai bus kitas žaidėjas, bet šiandien turėjau būti aš.

– „Žalgiris“ prieš jus statė aukštesnius gynėjus. Kaip jums pavyko tvarkytis su gynyba?

– Turėjau išlikti kantrus, ypač su paskutiniu metimu. Žinojau, kad mesiu metimą po driblingo. Pagal tai, kaip jis prieš mane žaidė. Man svarbiausia buvo išlaukti ir pasirinkti metimus, kuriuos žinau, kad galiu pataikyti.

– Kokios „Žalgirio“ silpnybės buvo akcentuojamos prieš rungtynes?

– Atakuoti jų gynėjus, būti fiziškais ir pasirinkti teisingus metimus. Pradžioje išmetėme daug tritaškių, treneris akcentavome, kad turėsime išmesti daug.

– Kiek „Žalgirio“ fiziškumas yra didesnis nei kitų komandų?

– Esu žaidęs prieš „Žalgirį“, tai trečias kartas man. Tai visada buvo fiziška komanda ir ne tik „Žalgiris“. Visi Lietuvos krepšininkai yra stiprūs ir labai fiziški, visa lyga yra tokia.

– Ką M. Fosteris veikia prieš tokias rungtynes?

– Žiūriu dokumentiką per „Netflix“, klausausi savo muzikos. Man svarbiausia įeiti į rungtynes klausantis savo muzikos.

– Po mačo sirgaliai skandavo jums MVP. Ar tai pirmas toks kartas jums?

– Taip, tai pirmas kartas. Puiku tai girdėti. Čia atvykau dėl gerų komandos draugų ir dėl sirgalių. Noriu žaisti prieš daug sirgalių, jie man suteikia energiją, noriu jiems atsidėkoti už jų rodomą meilę.

Skaityti visą pranešimą