„Žalgirio“ pergale besidžiaugęs Kuklys: jei tikėsime savimi – galime daug nuveikti

Prieš 1 metus 81

Vilniaus „Žalgiris“ UEFA Čempionų lygos atrankos rungtynėse namų tvirtovėje, po pratęsimo, rezultatu 1:0 palaužė Kosovo čempionus ir užsitikrino bilietą į tolimesnį atrankos etapą. Savųjų progų visų varžybų metu neišnaudoję vilniečiai galutinį tašką padėjo pirmojo pratęsimo pradžioje.

„Jeigu nebūčiau žaidęs, emocijos būtų buvę geros, bet dabar jos yra itin geros. Labai malonu prisiminti tokios pergalės jausmą. Po pirmų rungtynių žaidimą pakeitėme kardinaliai. Esu labai laimingas ir patenkintas tiek savimi, tiek visa komanda“, – po laimėtų rungtynių kalbėjo M. Kuklys.

Rungtynių kontrolę į savo rankas „Žalgirio“ futbolininkai bandė paimti nuo pat rungtinių pradžios. Jau 6-ąją minutę 100 procentinę progą pasižymėti turėjo Oliveris Buffas. Visgi varžovų vartininkas užsiėmė puikią poziciją ir apgynė savo vartus.

Dar vieną nuostabią progą mušti pirmąjį rungtynių įvartį 25-ą minutę turėjo tas pats O. Buffas, tačiau kamuolys vėlgi skriejo šalia virpsto ir privertė atsidūsti LFF stadione susirinkusius sirgalius.

Tuo metu varžovai atsakymų į vilniečių pademonstruotą gynybą nerado ir pirmajame kėlinyje sukūrė vos keletą pavojingesnių progų, kurias akimirksniu užtikrintai užgesino vilniečių vartų sargas Edvinas Gertmonas.

Situacija nepasikeitė ir antrajame kėlinyje. Nors tempas ir aprimo, tačiau rungtynių vadeles žalgiriečiai tvirtai laikė savo rankose, o varžovų veiksmai aikštelėje darėsi vis pasyvesni.

Artėjant 90-ai rungtynių minutei atmosfera LFF stadione palaipsniui darėsi karštesnė, o abiejų komandų futbolininkai nevengė vienas su kitu apsižodžiuoti.

Nepaisant net keleto itin pavojingų pasikėsinimų į varžovų vartus, Vladimiro Čeburino auklėtiniams pasižymėti nepavyko, o abiejų komandų kova persikėlė į pratęsimą.

Pirmojo pratęsimo pradžioje savo žodį tarė po keitimo aikštelėje pasirodęs Mathias Oyewusi. 97-ą min. kritęs įvartis akimirksniu pasiuntė komandos sirgalius į ekstazę.

Rezultatyvų perdavimą komandos draugui pasiuntęs M. Kuklys pastebėjo, kad legionieriui palankesnis yra atviras futbolas, kuomet jis gali laisvai bėgti. Būtent taip antrosiose rungtynėse prieš Kosovo čempionus ir buvo.

„Oyewusi turi gerą greitį ir tai puikiai išnaudoja. A lygoje daug komandų žaidžią susispaudusios, todėl jam nebūna daug progų bėgti. Galbūt todėl šalies pirmenybėse mes jį išvystame kiek rečiau“, – sakė lietuvis

Kaip paaiškėjo vėliau, futbolininko iš Nigerijos įvartis buvo lemtingas. Abiejuose pratęsimuose, kaip ir pagrindinio laiko metu, dominavęs „Žalgiris“ fortūnos nebepaleido – toliau kūrė pavojingas progas ir neleido varžovams pajusti rungtynių ritmo. Nuaidėjus paskutiniam arbitro švilpukui LFF stadionas tiesiog „sprogo“ iš garso.

Iškovoję pergalę žalgiriečiai pateko į kitą UEFA Čempionų lygos atrankos etapą.

„Su šia svajone gyvenu jau labai ilgą laiką. Visai nesvarbu, kad šiandien iki įmušto įvarčio man pritrūko labai nedaug – svarbu, kad komanda laimėjo. Jeigu mes tikėsime savimi, jeigu žaisime taip, kaip tą darėme šiandien pirmajame kėlinyje – galime nemažai nuveikti“, – apie Vilniaus „Žalgirio“ ateitį UEFA atrankoje kalbėjo M. Kuklys.

Skaityti visą pranešimą