„Žalgirio“ pažymiai: pelenuose žybtelėjęs I.Brazdeikis ir kapitono košmaras

Prieš 1 metus 56

Kauno „Žalgiris“ patyrė truškinamą pralaimėjimą Eurolygos varžybose. Kauniečiai išvykoje 69:96 turėjo pripažinti dominavusio Madrido „Real“ klubo pranašumą.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai laikėsi tik pirmajame rungtynių ketvirtyje, kurį netgi laimėjo – 24:22. Likusioje mačo dalyje žalgiriečiai neturėjo jokių šansų.

Portalas Krepsinis.net apžvelgė individualų žalgiriečių pasirodymą šiame mače ir įvertino jį pažymiais.

Tayloras Tayloras

#1 Isaiah Tayloras (19 min., 8 tšk., 1 atk. kam., 1 rez. per., 2 kld., 4 naud. bal.). Įvertinimas – 5.

Didelių reikalavimų gynėjui šioms rungtynėms nebuvo. Komandos naujokas dar tik bando sugrįžti po traumos, kuri apsunkino jo startą naujajame klube. Vis tik mačo pradžioje I.Tayloras pasižymėjo tolimu metimu, o vėliau pridėjo ir dar vieną. Nors solidesnio vadovavimo komandai ir trūko, tačiau jo produktyvumas puolime nuteikia optimistiškai. Lemiamoje sezono atkarpoje nuo I.Tayloro įtakos puolimui gali priklausyti labai daug.

#3 Dovydas Giedraitis (12 min., 2 tšk., 1 atk. kam., 1 per. kam., 2 naud. bal.). Įvertinimas – 3.

Gynėjas per savąsias minutes niekuo teigiamu per daug išsiskirti nesugebėjo. Į rikiuotę sugrįžus I.Taylorui realu, kad D.Giedraitį ir toliau matysime žaidžiantį „antru numeriu“. Nors Eurolygos debiutantas daugiau šiuo metu yra vertinamas už gynybą, tačiau Madride to parodyti nepavyko. „Real“ žaidėjai turėjo per daug laisvės tiek su kamuoliu, tiek be jo. Iš paties D.Giedraičio taip pat norėtųsi daugiau iniciatyvos puolime, kadangi šiuo metu į krepšį jis beveik nežiūri.

Lekavičius Lekavičius

#4 Lukas Lekavičius (16 min., 8 tšk., 2 atk. kam., 1 rez. per., 1 kld., 1 blk., 8 naud. bal.). Įvertinimas – 5.

Gynėjo pasirodymą šiek tiek kilsteli pora pataikytų tritaškių. Jų L.Lekavičiaus žaidime pastaruoju metu stigo, o ir bandymai įeiti į baudos aikštelę neatrodė prastai. Vis tik solidesnės kūrybos ir šis Kauno klubo įžaidėjas nepasiūlė. Didžiausios L.Lekavičiaus problemos buvo gynyboje, kur žalgirietį negailestingai atakavo varžovai ir taip stipriai apribojo jo minutes aikštėje.

#8 Kevarriusas Hayesas (17 min., 4 tšk., 4 atk. kam., 1 rez. per., 2 naud. bal.). Įvertinimas – 4.

Pražangos jau tampa K.Hayeso žaidimo sinonimu. Jas amerikietis vėl rinkose greitai, o varžovų priekinės linijos žaidėjai tiesiog dominavo „Žalgirio“ baudos aikštelėje. Tiek Walteris Tavaresas, tiek Vincentas Poirier lengvai rinkosi taškus ir leido susikurti pergalingą pranašumą šeimininkams. Nors K.Hayesas ir atkovojo 4 kamuolius puolime, tačiau vėl realizuoti vos 2 dvitaškiai iš 6 bandymų nėra tenkinantis rezultatas aukštaūgiui.

Šmitas Šmitas

#10 Rolandas Šmitas (23 min., 7 tšk., 3 atk. kam., 2 rez. per., 2 naud. bal.). Įvertinimas – 5.

Pirmajame ketvirtyje, kuriame atrodė, jog Kauno klubas gali kautis dėl pergalės Madride, latvis buvo naudingas ir netgi pataikė iš trijų taškų zonos. Rungtynėse Kaune Šmitas buvo vienas iš tų vyrukų, kurie pasiūlė tinkamą kontaktą varžovų priekinei linijai ir padėjo eliminuoti W.Tavaresą savo pasiaukojančia kova. Šįsyk Madrido ekipos aukštaūgiai jau tvarkė savo užduotis ir kai šie gauna kamuolius arčiau krepšio apsiginti yra beveik neįmanoma. Ginklu tokiose situacijose galėtų tapti R.Šmito tritaškiai, tačiau kiti jo bandymai jau nebuvo sėkmingi.

#19 Laurynas Birutis (5 tšk., 3 atk. kam., 2 rez. per., 1 per. kam., 1 kld., 1 naud. bal.). Įvertinimas – 2.

Pirmieji L.Biručio prisilietimai prie kamuolio nuteikė labai pozityviai. Atrodė, kad tai gali būti tas vakaras, kai aukštaūgis gali pakreipti rungtynes naudinga linkme. Vis tik pirmasis įspūdis buvo klaidingas. Po pirmųjų taškų sekė klaidos gynyboje ir neužtikrintumas puolime, o viską vainikavo susirinkti blokai prie savojo krepšio.

Brazdeikis Brazdeikis

#17 Ignas Brazdeikis (21 min., 16 tšk., 4 atk. kam., 2 rez. per., 1 per. kam., 5 kld., 14 naud. bal.). Įvertinimas – 7.

Tai kaip rungtynes pradėjo I.Brazdeikis buvo išties įspūdinga. Prasiveržimai į abi puses, atakuojami W.Tavaresas bei R.Fernandezas ir atrodė, kad niekas lietuvio šiame mače nebesustabdys. Sustabdė. Kaip ir visas „Žalgirio“ puolimas I.Brazdeikis jau nefunkcionavo antroje mačo dalyje. Natūralu, kad atsiliekant tokiu skirtumu galbūt krito ir žaidėjo moralė. Vis tik jo blykstelėjimas pirmoje mačo pusėje yra tai, dėl ko norėtųsi bent minimaliai pasidžiaugti.

#25 Achille Polonara (18 min., 2 tšk., 6 atk. kam., 2 rez. per., 1 blk., 7 naud. bal.). Įvertinimas – 4.

Ateina metas, kai iš italo norėsis gerokai daugiau negu gauname šiuo metu. Ir vėl pamatėme jo neblogai susirinktus kamuolius, gerą aikštės matymą, tačiau A.Polonara yra žaidėjas, iš kurio reikia taškų. Problemas ir fiziškumo stoką gynyboje galima pakentėti. Niekas nesitikėjo, kad tai bus žaidėjas, kuris kamšys komandos gynybos skyles. Vis tik neužtikrintumas atakuojant jau gana stipriai neramina, o laikas duoti maksimalią naudą atėjo jau dabar.

#33 Tomas Dimša (14 min., 6 tšk., 1 rez. per., 1 per. kam., 2 kld., 1 blk., 4 naud. bal.). Įvertinimas – 5.

Su pozityviu įžūlumu rungtynes pradėjęs T.Dimša padėjo „Žalgiriui“ laimėti pirmąjį rungtynių kėlinį. Tik pasirodęs aikštėje gynėjas drąsiai atakavo W.Tavaresą ir rinko taškus. Vis tik tuo galima sakyti gynėjas ir apsiribojo. T.Dimša antroje mačo pusėje nei pats sėkmingai atakavo krepšį, nei kūre progas komandos draugams.

#51 Arnas Butkevičius (16 min., 8 tšk., 1 atk. kam., 1 rez. per., 2 per. kam., 1 kld., 12 naud. bal.). Įvertinimas – 6.

Gynyboje „Žalgiris“ sužaidė vienas prasčiausių rungtynių šiame sezone. Varžovai lengvai rinko taškus tranzicijoje, o pozicinėse atakose sėkmingai išnaudojo savuosius pranašumus. Šįkart neveikė ir A.Butkevičiaus pagalbos, kadangi „Real“ tiesiog sėkmingai nusimetinėjo kamuolį ir 23 rezultatyvūs perdavimai tai patvirtina. Puolime žalgirietis pasižymėjo neblogais prasiveržimais arčiau krepšio ir savo taškus susirinko neforsuodamas įvykių.

Ulanovas Ulanovas

#92 Edgaras Ulanovas (21 min., 3 tšk., 2 atk. kam., 1 rez. per., 1 per. kam., 2 kld., 1 naud. bal.). Įvertinimas – 2.

Sunku įsivaizduoti „Žalgirį“ laimint su tokiu E.Ulanovo žaidimu. Viena, kai neigiamą įvertinimą gauna „rolinis“ ekipos žaidėjas, visai kas kita, kai rungtynėse prapuola nominalus komandos lyderis. Jau tai, kad kapitonas gynyboje nesusitvarkė su savosiomis užduotis ir kentėjo nuo Gabrielio Decko yra problema. Puolimas yra dar atskira tema. Neišvydome nei paties E.Ulanovo agresyvesnio žaidimu nei „2 prieš 2“ nei „posto“ situacijose. Nepamatėme net bandymų išsijudinti tolimais metimais ar žaidžiant veidu į krepšį. Vos 2 atlikti metimai „iš žaidimo“ ir į save nepanašus kapitonas. Belieka tikėtis, kad jau Barselonoje išvysime geriausią šio žaidėjo versiją.

„Ilgoji pertrauka“: NCAA lietuviai – Ą.Tubelio perspektyvos, nuviliantis Marčiulionis, išeivijos lietuvio žibėjimas ir „vaidmens žaidėjai“

Skaityti visą pranešimą