„Žalgirio“ pažymiai: netikėtu faktoriumi tapęs K.Lukošiūnas ir abejose aikštės pusėse ryškus A.Butkevičius

Prieš 1 metus 48

Dėl patekimo į atkrintamąsias kovojantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygoje pasiekė itin svarbią pergalę.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai namuose sužaidė vienas kokybiškiausių rungtynių šiame sezone ir 95:74 sutriuškino Valensijos „Valencia“ ekipą.

Portalas Krepsinis.net apžvelgė individualų kauniečių pasirodymą šiose rungtynėse ir įvertino jį pažymiais.

Tayloras Tayloras

#1 Isaiah Tayloras (17 min., 12 tšk., 1 atk. kam., 2 rez. per., 4 kld., 8 naud. bal.). Įvertinimas – 7.

Rungtynes gynėjas pradėjo agresyviai ir iškart pasižymėjo tiksliu tolimu metimu bei rinko taškus po prasiveržimo. Svarba tai, kad antruoju įėjimu į aikštę jis vėl iškart ėmėsi iniciatyvos ir tai darė sėkmingai. Jo minutes šiek tiek apribojo pražangos – trečiąją jis užsidirbo gana anksti ir dar puolime. Nors buvo ir keletas „lipimų į medį“, tačiau toks I.Tayloro aštrumas ir kokybiškas kamuolio valdymas suteikia „Žalgiriui“ daug laisvės puolime.

#4 Lukas Lekavičius (23 min., 16 tšk., 1 atk. kam., 3 rez. per., 1 kld., 18 naud. bal.). Įvertinimas – 8.

Iš pradžių kauniečių puolimas su L.Lekavičiumi strigo ir pats gynėjas turėjo problemų su varžovų presingų. Vis tik Shanonas Evansas buvo patogus varžovas ir žalgirietis taip pat atsakė kibia gynyba. Žalgirietis puikiai išnaudojo savąsias progas tiek prie trijų taškų zonos, tiek įsiveržus į baudos aikštelę. Kokybiškai atrodė ir L.Lekavičiaus žaidimas „2 prieš 2“, o ir klaidų vėliau jau pavyko išvengti.

#8 Kevarriusas Hayesas (7 min., 0 tšk., 2 atk. kam., -1 naud. bal.). Įvertinimas – 4.

Kauno klubas mačo pradžioje turėjo rimtų problemų su Jasieliu Riveru ir nuo suolo pakilusiam K.Hayesui tų bėdų išspręsti nepavyko. Amerikietis užsidirbo dvi asmenines pražangas ir gana greitai turėjo vietą aikštėje užleisti L.Biručiui. Antruoju įėjimu amerikietis jau buvo sėkmingesnis ir bent jau pasiūlė kontakto arčiau krepšio, kur gerai užsiėmė padėtis ir kovojo dėl kamuolių.

Šmitas Šmitas

#10 Rolandas Šmitas (19 min., 11 tšk., 3 atk. kam., 2 rez. per., 1 per. kam., 1 kld., 11 naud. bal.). Įvertinimas – 6.

Pirmus aštuonis varžovų taškus pelnė J.Rivero ir bent dalis jų buvo būtent tiesioginio oponento R.Šmito atsakomybė. Latvis tai bandė kompensuoti kitoje aikštės pusėje ir tai bent iš dalies pavyko. Sykį latvis sužaidė agresyviai veidu į krepšį, o vėliau pataikė ir tolimą metimą. Puolime aukštaūgis išliko agresyvus viso mačo metu, tačiau bėdos su J.Riveru persikėlė ir antrą rungtynių pusę – taip iki galo sustabdyti varžovų centro ir nepavyko.

#15 Laurynas Birutis (8 tšk., 6 atk. kam., 2 kld., 13 naud. bal.). Įvertinimas –8.

Sunku įsivaizduoti kažką mažiau estetiško nei pirmieji L.Biručio taškai nugara prieš Kyle’ą Alexanderį. Vis tik viskas yra ne apie grožį, o apie efektyvumą ir L.Birutis savo pirmuosius taškus tiesiog iškentėjo. Vėliau jis vėl provokavo varžovo pražangą panašioje situacijoje, o geras kamuolio judėjimas surasdavo žalgirietį ir dėkingesnėse padėtyse. L.Biručio dydis šiame mače taip pat buvo faktorius – net keliose situacijose jis sutrukdė varžovų gynėjams baudos aikštelėje ir puikiai apsaugojo lanką.

Lukošiūnas Lukošiūnas

#16 Karolis Lukošiūnas (12 min., 12 tšk., 1 atk. kam., 8 naud. bal.). Įvertinimas – 8.

Turbūt net sunku įsivaizduoti, kaip stipriai tokių rungtynių reikėjo šiam snaiperiui. Antrajame ketvirtyje aikštėje pasirodęs K.Lukošiūnas iškart pataikė tris tolimus metimus ir labai ženkliai prisidėjo prie susitikimo lūžio. Vėliau gynėjas pridėjo ir dar vieną tritaškį ir nors keliose situacijose jam sunkiai sekėsi tvertis varžovus, tačiau tai buvo jau gana nedideli trūkumai. K.Maksvytis po mačo teigė, kad mato žaidėjo puikų darbą treniruotėse ir jo solidaus pasirodymo nelaiko atsitiktinumu. Belieka tikėtis, kad tokių mačų dar bus.

#17 Ignas Brazdeikis (25 min., 15 tšk., 4 atk. kam., 1 rez. per., 1 kld., 16 naud. bal.). Įvertinimas – 9.

Prieš Monako ekipą I.Brazdeikis buvo geras, prieš Valensijos – puikus. Penktadienio mače žalgirietis spinduliavo itin dideliu fiziškumu ir šįkart rinkosi taškus daugiau sau būdingu stiliumi. Jo prasiveržimai, žaidimas su kontaktu, lipimas ant lentos, o galiausiai ir dėjimai davė puikų impulsą kauniečių žaidimui. Bent jau šiose rungtynėse ir kamuolio nusimetimų buvo daugiau ir sėkmingesnių. „Žalgiris“ pradėjo geriau judinti kamuolį ir prie to bent kažkiek prisideda gerėjantis I.Brazdeikio situacijų skaitymas.

Polonara Polonara

#25 Achille Polonara (22 min., 6 tšk., 8 atk. kam., 6 rez. per., 1 per. kam., 20 naud. bal.). Įvertinimas – 9.

Po kažkiek blankesnės atkarpos italas vėl driokstelėjo. Būtent geras jo situacijų skaitymas ir nuostabūs perdavimai „Žalgirio“ puolimą šiame mače kilstelėjo į kitą lygį. A.Polonara žaidė nesavanaudiškai ir negailėjo ekstra perdavimų bei puikiai skaitė komandos draugų įkirtimus. Šeši rezultatyvūs aukštaūgio perdavimai yra labai solidus rezultatas, o antroje mačo pusėje atėjo ir pataikyti metimai. Prie viso to pridėkime gerą kovą dėl kamuolių ir turime itin gerą pasirodymą. Vienintelė situacija, kuri paliko klausimų – visiška apatija Victoro Clavero tolimam metimui. Net jei tai ir buvo susitarimas, ranką būtų galima pakelti.

#33 Tomas Dimša (7 min., 0 tšk., -4 naud. bal.). Įvertinimas – 3.

Šįkart T.Dimšai nepavyko sublizgėti, tačiau na negali visi 12 žaidėjų sužaisti maksimaliai ir būti pastebimi. Kažkas turi trauktis į šešėlį ir tai šįkart buvo T.Dimša. Vis tik gaila, jog ir gynyboje žalgirietis turėjo problemų. „1 prieš 1“ prasileistas Jaredas Harperis ne tik pelnė taškus, bet dar ir keliavo mesti baudos metimo.

Butkevičius Butkevičius

#51 Arnas Butkevičius (26 min., 11 tšk., 4 atk. kam., 3 rez. per., 4 per. kam., 2 kld., 21 naud. bal.). Įvertinimas – 10.

Rungtynės A.Butkevičiui prasidėjo klaida persivarant kamuolį ir dažniausiai tokie epizodai nieko gero nežada. Vis tik pirmoje atkarpoje A.Butkevičius vėl darė puikius dalykus gynyboje – per savaitę išjungti Mike’ą Jamesą ir Chrisą Jonesą yra žalgiriečio padarytų darbų sąraše. „Žalgiris“ šiame mače žaidė greitai ir tai labai tinka A.Butkevičiui, kuris rinkosi dalį taškų tranzicijoje, tačiau pats prie to daug ir prisidėjo perimdamas kamuolius. Pamatėme ir puikius A.Butkevičiaus įkirtimus be kamuolio ir čia puolėjas turi būti patenkintas, kad yra kam atiduoti tikslius perdavimus. Vienas tokių asistuotojų buvo A.Polonara. Maksimalus įvertinimas puolėjui šįkart už darbą abejose aikštės pusėse.

#92 Edgaras Ulanovas (24 min., 4 tšk., 1 atk. kam., 3 rez. per., 1 per. kam., 1 kld., 7 naud. bal.). Įvertinimas – 6.

Po rungtynių spaudos konferencijoje K.Maksvytis stojo mūru už savo kapitoną ir tai yra suprantama. Taip, E.Ulanovas gal ir nežaidžia sėkmingiausios atkarpos, tačiau net ir šiame mače jis nebuvo prastas. Rungtynes kapitonas pradėjo dviem sėkmingais epizodais puolime, o daugiau iniciatyvos žalgirietis nelabai ir ėmėsi. Kauno ekipos puolime atsirado efektyvesnių būdų rinkti taškus nei E.Ulanovo žaidimas „2 prieš 2“ ar metimai atsitraukus. Asmeninėje gynyboje kapitonas vėl didesnių problemų neturėjo, tačiau keliskart ėjo į per gilias pagalbas už ką varžovai baudė prie trijų taškų linijos.

„Ilgoji pertrauka“: užduokite klausimą laidos dalyviams

Skaityti visą pranešimą