Žalgiriečių pasirodymu nusivylęs Maksvytis: nesijaučiu užtikrintai

Prieš 1 metus 445

Kauno „Žalgiris“ išvargo pergalę vietiniame fronte, o po rungtynių kalbėjęs vyriausiasis komandos treneris Kazys Maskvytis aiškiai leido suprasti, kad toks pasirodymas jo netenkino.

„Žalgiris“ LKL rungtynėse namuose 86:80 palaužė lygos autsaiderius Prienų „Labas GAS“ krepšininkus.

Kauniečiams šiame mače iš sveikų žaidėjų nepadėjo tik Edgaras Ulanovas, tačiau prieniškiai vis tiek metė rimtą iššūkį.

„Iškovojome pergalę, bet ta pergalė džiaugsmo neteikia, – spaudos konferencijoje sakė K. Maskvytis. – Nesinori vėl sakyti, kad trūko šviežumo. Blogai pradėtos rungtynės, nepatiko ir tai, kad net ir paskutinį kėlinį teko žaisti su pagrindiniais (žaidėjais). Kažkiek norėjosi, kad daugiau žaidėjų įsijungtų į žaidimą. Manau, kad prastos rungtynės iš mūsų pusės. Reikia pasveikinti „Labas GAS“ – jie nors ir pralaimėjo, bet žaidžia neblogą atkarpą ir davė gerą kovą“.

„Žalgiris“ prieš kelias dienas Kaune žaidė su Vitorijos „Baskonia“ ir iškovojo labai reikalingą pergalę.

Paklaustas, ko komandai labiau trūko – šviežumo ar nusiteikimo – K. Maskvytis atsakė: „Manau, kad nusiteikimo. Pradedame rungtynes su neparuoštu „alley-oop`u“ ir daug klaidų. Manau, kad koncentracijos problema.“

„Žalgiris“ jau netrukus sulauks sugrįžtančio įžaidėjo Isaiah Tayloro. K. Maksvytis sako, kad jis padės sumažinti klaidų skaičių, bet situacijos kardinaliai nepakeis.

„Kažkiek išspręs. Nereikia tikėtis, kad grįš kažkoks Dievas ir kardinaliai pakeis žaidimą. Jeigu manęs paklaustumėte apie vidinę būseną, tai nesijaučiu užtikrintai. Nesvarbu, kad laimėjome geras Eurolygos ir šitas rungtynes. Eina kalba labiausiai apie koncentraciją ir kovotojų veido praradimą“, – tęsė K. Maksvytis.

Kalbėdamas toliau apie „Žalgirio“ problemas, strategas pridūrė: „Ateina kažkokia rutina, ilgas sezonas, bet reikia per tą perlipti, reikia eiti į kiekvienas rungtynes ir treniruotes nusiteikus 100 procentų. Kai mes neiname 100 procentų, pasimato, kad ir „Labas GAS“ su mumis gali žaisti.“

Skaityti visą pranešimą