„Žalgirį“ parklupdęs ir „Wolves“ organizacija besidžiaugęs Kurtinaitis: pergalė kažkada turi ateiti

Prieš 1 metus 56

Alytaus „Wolves“ (13-5) komanda pateikė dar vieną siurprizą Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Po įtemptos kovos „vilkai“ rezultat 80:75 (23:17, 16:16, 19:19, 22:23) skėlė antausį Kauno „Žalgirio“ (15-3) ekipai. Po rungtynių nugalėtojų treneris Rimas Kurtinaitis.

„Visų pirma, tai Pavyko išgauti žaidėjų energijos maksimumą, kokio ir tikėjausi. To mums nepavyko padaryti praėjusiose rungtynėse su „Žalgiriu“. Esame akcentavę, kad mes galime pralaimėti, galime laimėti, bet esmė yra ta, kad aikštelėje privalome maksimaliai išsikrauti. Tą ir padarėme

Dėl to ir laimėjome. Techniniu požiūriu tai nebuvo labai aukšto lygio rungtynės iš mūsų pusės. Mes suklydome 19 kartų, bet gynybinė energija kompensavo viską. Džiaugiuosi ir tikiuosi, kad tai nėra vienkartinė sėkmė. Atėjo įtemptas rungtynių galas, tačiau vyrai surado jėgų, pasitikėjo savimi ir pabaigė rungtynes ne kažkokiomis klaidomis, bet itin sunkiais metimais. Tai mus ir privedė prie pergalės“, – po pergalės namuose sakė R. Kurtinaitis.

– Ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ trumpam išsiveržė į priekį, tačiau Ahmadas Caveris surengė puikų pasirodymą. Toks ir buvo planas bei akcentas?, buvo paklausta stratego.

– Kadangi turėjome situaciją, kuomet galime įmesti baudas, nes „Žalgiris“ turėjo 4 pražangas. Nesame stipriausi žaisdami po krepšiu. Žinojome, kad „Žalgiris“ visi penkiese keičiasi gynyboje, todėl mes galime pramušti vienas prieš vieną žaidimą. Per pusmetį A. Caveris pagerino vidutinį metimą, kurio anksčiau praktiškai nenaudodavo. Šiandien buvo labai sėkmingi visi metimai. Džiaugiuosi už jį ir manau, kad jis turi šansų dar tobulėti.

– Kokia yra Jeffrey Tayloro situacija ir kiek nudžiugino žaidėjų mobilizacija, kai jo neliko?

– Tai yra labai geras žaidėjas. Jis didžioji dalis mūsų komando – savo patirtimi, savo sprendimais sunkiais momentais. Aišku, be jo mums yra sunkiau, bet kas žino, kaip čia būtų baigęsi su juo. Kaip Sireika sako, kuo sunkiau, tuo geriau. Jo netektis mus labiau mobilizavo ir aš manau, kad tas pusmečio įdirbis šiandien davė savo vaisių. Vienu metu buvome visiškai surakinę „Žalgirį“. To siekėme, pavyko išsikrauti. Aišku, J. Tayloras yra svarbus žaidėjas ir jau ketvirtadienį bandys žaisti. Jis yra pasisukęs čiurną, todėl leidžiame jam išsigydyti iki galo, kad turėtume likusiai sezono atkarpai.

– Su 20 klaidų tikėtis nugalėti „Žalgirį“ yra naivoka?

– Jau minėjau apie techninius dalykus, tačiau „Žalgiris“ suklydo panašiai kartų. Atkovojome kamuolius vėlgi mažiau, bet panašiai. Mūsų tritaškių procentas buvo geresnis. Aišku, kartais tu pralaimi su šešiomis klaidomis, bet kartais laimi su 20 klaidų. Svarbiausia pergalė.

– Kiek lengviau rungtyniauti prieš „Žalgirį“, kai jie neturi Isiaho Tayloro. Ar labai jaučiate, kad varžovas buvo be įžaidėjo?

– Visi mes jaučiame. Matome rezultatus Eurolygoje. Vienas kitas žaidėjas gali pakeisti viską iš pagrindų. Matėme „Žalgirio“ pusmetinį triumfą Eurolygoje, bet tada jie turėjo vieną geriausių Eurolygos įžaidėjų Keenaną Evansą. Tayloras yra kitokio plano įžaidėjas.

Su vienu Lukas Lekavičiumi yra sudėtinga žaisti. Vienam žaidėjui žaisti 40 minučių yra sudėtinga. Jiems tai bando kompensuoti Tomas Dimša, bet jis nėra tikras įžaidėjas, jis labai geras atakuojantis žaidėjas. Viena iš mūsų užduočių buvo smaugti įžaidėjus, nes Lekavičius 40 minučių neišlaikys, o Dimša nėra kamuolio valdytojas. Mes tuo pasinaudojome.

– Kiek esate patenkintas komandos ir organizacijos augimu?

– Organizacija tikrai puiki. Turime mažyčių nesklandumų, nes tai visgi pirmi metai. Trūksta tam tikrų momentų, bet viskas yra ištaisoma. „Wolves“ yra viena geriausių organizacijų, kurioje man teko atsidurti tiek būnant treneriu, tiek žaidėju. Ji turi labai didelę perspektyvą, jeigu ta linkme viskas ir toliau judės. Mes surenkame pilną areną žiūrovų, kas ne visuomet būdavo įprasta Alytaus komandai. Pergalė kažkada juk turi ateiti. Džiaugiuosi, kad pirmaisiais metais mums pavyko laimėti praktiškai prieš visas ekipas. Iki šiol turime tik vieną neįveiktą komandą – Klaipėdos „Neptūną“.

Skaityti visą pranešimą