„Warriors“ priėmė sprendimą – dėl nuslėptos traumos mainų neatšaukė

Prieš 1 metus 55

Svarbų sprendimą Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) priėmė čempionai San Fransisko „Golden State Warriors“.

„Kariai“ nusprendė neatšaukti mainų, kuriais susigrąžino gynybos specialistą Gary Paytoną jaunesnįjį, nors tokią teisę turėjo dėl nuslėptos gynėjo traumos.

Į medicininį komandos patikrinimą G.Paytonas atvyko su trauma pilvo srityje. Skelbiama, kad dėl šios jis gali praleisti didelę dalį likusio sezono, nors Portlande „Trail Blazers“ gretose žaidė su nuskausminamaisiais. Oregono klubas šios informacijos mainų derybose nepateikė.

ESPN Sources: The four-team trade, held up by Golden State’s concern over Gary Payton II’s physical, is tracking to be completed today. Deal allows Payton II (Golden State) James Wiseman (Detroit), Saddiq Bey (Atlanta) and Kevin Knox (Portland) to join new teams.

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) February 12, 2023

Šie mainai įtraukė net keturias komandas – Detroito „Pistons“ iš „Warriors“ gavo Jamesą Wisemaną, Atlantos „Hawks“ priėmė Saddiq Bey’ų, o „Trail Blazers“ pasipildė Kevinu Knoxu. Jiems visiems galiausiai leisti prisijungti prie naujų komandų. Į mainus buvo įtraukta ir krūva antrojo rato naujokų biržos šaukimų, kurių likimas dar nėra aiškus.

Tikėtina, kad „Trail Blazers“ bus nubausti finansinėmis baudomis ar prarastais šaukimais, nors klubo atstovai kaltės ir nepripažįsta.

„Žaidėjų saugumas yra itin svarbus tiek mums, tiek visai lygai. Mes naudojome jį rungtynėse, jis žaidė ir mes tikėjome, kad jis yra sveikas. Tikime, kad elgėmės teisingai ir mūsų atlikti procesai buvo teisingi“, – teigė Portlanto ekipos generalinis direktorius Joe Croninas.

G.Paytonas sužibėjo praėjusį sezoną, gerokai prisidėdamas prie „Warriors“ pasiekto titulo ir komandai tapo per brangus. Prie „Trail Blazers“ praėjusią vasarą jis prisijungė nauju 3 metų 28 milijonų Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) dolerių kontraktu.

30 metų 190 cm ūgio gynėjas šį sezoną Portlande sužaidė 15 mačų ir per 17 minučių rinko 4,1 taško (53 procentai tritaškių), 2,6 atkovoto bei 1,1 perimto kamuolio ir 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

„Ilgoji pertrauka“: „Žalgirio“ aštuoneto šansai, nurašytos komandos, svarbų „X faktorių“ turinti ekipa, blogiausi treneriai, neįdomiausios stebėti ekipos ir kaip atrodys atkrintamųjų poros

Skaityti visą pranešimą