Vyko Riešės seniūnijos derliaus šventė

Prieš 1 metus 109

Šeštadienį, rugsėjo 3 d. Vilniaus rajono gyventojus ir svečius džiugino Riešės seniūnijos rudens derliaus šventė, kuri vyko Ažulaukėje. Šventės lankytojus linksmino muzikos kolektyvų pasirodymai, smagūs žaidimai, konkursai, o akį traukė spalvota ir papuošta mugė.

Šventės metu buvo padėkota ūkininkams už šių metų derlių, o gausiai susirinkusiems šventės dalyviams organizatoriai pasiūlė daug pramogų.

Visus susirinkusius į šventę sveikino Riešės seniūnas. Šventėje dalyvavusi Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst ir vicemerė Liucijana Binkevič padėkojo ūkininkams už sunkų darbą, meilę žemei ir puoselėjančias tradicijas.

Renginyje taip pat dalyvavo Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai atstovaujantis Lietuvos Respublikos Seimo narys Česlav Olševski, Nemenčinės Šv. arkangelo Mykolo parapijos klebonas kunigas Arūnas Kesilis, Paberžės Švč. Jėzaus Širdies parapijos klebonas kunigas Jaroslav Spiridovič, Vilniaus krašto etnografinio muziejaus direktorius Algimantas Banevič, kaimyninių seniūnijų atstovai, ūkininkai ir kiti garbūs svečiai.

Šventės metu visus savo pasirodymais žavėjo ansambliai: „Jezioranka“, „Kapela Świętojańska“, „Randeo Anima“, solistai: Barbara Meškunec, Valdemar Dudoit, Elena Sartatavičiūtė, kolektyvas „Drużbanci“, Vilniaus r. Riešės šv. Faustinos Kovalskos pagrindinės mokyklos mokiniai.

Nuotr. autorė Agata Valentynovič

Skaityti visą pranešimą