Vilniaus miesto savivaldybė pasirašė susitarimą su tarptautiniu „Mokymosi miestų tinklu“ (angl. Cities of Learning network)

Prieš 7 mėnesius 139

Vilniaus miesto savivaldybės administracija ir VšĮ Nectarus, oficialiai atstovaujantys „Mokymosi miestų tinklą“ Lietuvoje, pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo.

Besimokantys miestai (angl. Cities of Learning) – tai globali formalaus ir neformalaus ugdymo iniciatyva, kuria siekiama mokymąsi padaryti atviru, įtraukiančiu ir prieinamu.

Mokymosi miestų tinkle yra daugiau kaip 40 miestų iš 20-ies skirtingų Europos bei pasaulio valstybių. Kiekvienas į tinklą prisijungęs miestas gauna prieigą prie miestų platformos, kurioje pasiekiama informacija apie galimas veiklas. Plačiau apie Besimokančių miestų programą ir joje dalyvaujančius miestus galite skaityti čia.

Virtualioje platformoje įvairios organizacijos gali pristatyti savo erdves, mokymosi veiklas ar savanorystės galimybes. Ši platforma leidžia lengvai ir greitai pasiekti informaciją, o kiekvieno besimokančio veiklos ir pasiekimai yra įvertinami skaitmeniniu ženkliuku, atspindinčiu įgytas kompetencijas.

Skaityti visą pranešimą