„Volkswagen“ pasitelkė pabėgimo kambarius – darbuotojai sprendžia galvosūkius visai ne dėl pramogos

Prieš 1 metus 69

„Volkswagen“ darbuotojai pastaruoju metu vis dažniau sprendžia galvosūkius, susijusius su elektra ir baterijomis. Jie taip pat ieško įvairių užuominų, kad pereitų į kitą žaidimų kambarį. Ir tai daroma visai ne dėl pramogos. Darbdavys tokiu būdu tiesiog suteikia galimybę darbuotojams įveikti vadinamuosius pabėgimo kambarius, kad šie galėtų sumažinti savo nerimą dėl darbo vietos išsaugojimo, susijusio su perėjimu prie elektromobilių gamybos, skelbia „Bloomberg“.

Vokiečių bendrovė, kuri iki 2026 m. naujoms technologijoms planuoja išleisti 89 mlrd. eurų, įgyvendina „eMotionRoom“ projektą savo būstinėje Volfsburge, kad padėtų apie 22 000 darbuotojų persikvalifikuoti pereinant prie elektromobilių gamybos, sakoma „Volkswagen“ pranešime.

Pirmiausia apie 1 200 darbuotojų bus paskirti dirbti su elektriniu ID3 modeliu, kuris bus pradėtas gaminti dar antrąjį šių metų pusmetį.

„Tai yra vienas iš etapų, kai darbuotojai įtraukiami į e. mobilumo pasaulį“, – sakė „Volkswagen“ žmogiškųjų išteklių vadovas Gunnaras Kilianas, pristatydamas darbuotojų bendrai suprojektuotą ir pastatytą erdvę.

„Daugeliui tai visiškai naujas dalykas, kad vidaus degimo variklio nebebus. Mes turime apmokyti žmones dirbti aplinkoje, kur patiriama didelė įtampa“, – tęsė jis.

Todėl darbuotojams persikvalifikuoti padeda vadinamieji pabėgimų kambariai. Keturių žmonių komandose darbuotojai turi išspręsti mįsles ir pereiti iš vieno kambario į kitą. Visų minėtų pabėgimo kambarių tematika susijusi su elektra ir akumuliatorių technologijomis.

Anksčiau šį mėnesį „Ford“ pranešė, kad panaikina 3 800 darbo vietų daugiausia Vokietijoje, nes automobilių gamintojas šiame regione pereina tik prie elektrinių modelių, kuriems pagaminti reikia mažiau žmonių.

Be ID3 „Volkswagen“ planuoja iki 2026 m. savo išsiplėtusiame būstinės miestelyje gaminti dar bent du elektrinius modelius – naująjį „Tiguan“, o vėliau dar vieną visureigį.

Pastarasis turėtų pakeisti pagrindinį „Trinity“ elektromobilių projektą, kurį generalinis direktorius Oliveris Blume‘as dėl programinės įrangos vėlavimo nusprendė nukelti mažiausiai dvejiems metams.

Iki 2025 m. pradžios „Volkswagen“ žada investuoti 460 mln. eurų, kad Volfsburgo gamykla būtų tinkama elektromobilių gamybai. Didžioji dalis lėšų bus skirta gamybos įrenginiams, o likusi dalis – darbuotojų kvalifikacijai kelti.

Skaityti visą pranešimą