Vokietija pasiūlė į Lenkiją perkelti oro gynybos sistemas – Varšuva siūlo permesti į Ukrainą

Prieš 1 metus 63

Po naujausios Rusijos raketų krušos į Ukrainą Lenkija prašo Berlyno, ar galėtų karo draskomoje šalyje dislokuoti oro gynybos sistemas, kurias Vokietija pasiūlė šaliai po praėjusios savaitės raketos smūgio į Lenkijos kaimą netoli Ukrainos sienos.

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas išsiuntė Berlynui prašymą Ukrainoje dislokuoti Vokietijos „Patriot“ oro gynybos sistemas, apie tai jis parašė tviteryje trečiadienio vakarą. Berlynas pasiūlė sistemas Varšuvai, kai praėjusį antradienį raketa pataikė į Lenkijos Pševoduvo kaimą, esantį vos už 6 kilometrų nuo Ukrainos sienos, žuvo du civiliai. Vakarų valstybės, įskaitant NATO, šiuo metu mano, kad tai buvo Ukrainos priešlėktuvinė raketa, paleista siekiant apsiginti nuo Rusijos kariuomenės atakų.

M. Blaszczakas siūlo dislokuoti „Patriot“ sistemas palei vakarinę Ukrainos sieną. „Tai leistų išgelbėti Ukrainą nuo tolesnių aukų ir elektros energijos tiekimo nutraukimų bei padidintų saugumą prie mūsų rytinės sienos“, – sakė Lenkijos gynybos ministras.

M. Blaszczakas ir jo kolegė iš Vokietijos Christine Lambrecht pirmadienį susitarė bendradarbiauti apsaugant Lenkijos oro erdvę, Berlynas siūlo suteikti Vokietijos „Eurofighter“ lėktuvus ir „Patriot“ oro gynybos sistemas. Iš pradžių Lenkijos ministras sakė siūlysiantis dislokuoti „Patriot“ sistemas prie Lenkijos sienos su Ukraina.

Skaityti visą pranešimą