Visą šią savaitę – padidintas policijos desantas keliuose: vykdys tikslinius reidus, naudos ir neviešą patruliavimą

Prieš 1 metus 86

Šią savaitę, rugpjūčio 8–14 dienomis, Europos keliuose vykdoma tikslinė prevencinė priemonė, skirta transporto priemonių leistino važiavimo greičio kontrolei užtikrinti.

Šią priemonę inicijavo Europos kelių policijos tinklas ROADPOL (angl. European Roads Policing Network). Priemonę rengia ir joje dalyvauja ne mažiau nei 20-ties Europos šalių, tarp jų ir Lietuvos kelių policijos pajėgos.

Mūsų šalies policijos pareigūnai, vykdydami šią prevencinę priemonę, dėmesį skirs avaringiausiems kelių ruožams, taip pat toms vietoms, kur tikėtina gali įvykti eismo įvykiai dėl viršyto leistino važiavimo greičio.

Pareigūnai taikys ir viešąjį, ir neviešąjį, taip pat ir mišrųjį patruliavimo būdus. Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai dirbs neteritoriniu principu.

Kelių eismo taisyklių pažeidimams fiksuoti bus naudojamos turimos visos specialiosios techninės fiksavimo priemonės ir taikomas tiek viešasis, tiek neviešasis ar mišrusis patruliavimo būdai. Pareigūnai naudos mobiliuosius greičio matavimo prietaisus „PoliScan FM1“.

Kartu atkreipiamas dėmesys, kad valstybinės reikšmės keliuose pažeidimus fiksavo ir fiksuos vidutinio ir momentinio greičio matavimo sistemos, miestų savivaldybių teritorijose – įrengtos stacionarios greičio matavimo sistemos.

Skaityti visą pranešimą