Visą sezoną nežaidęs Valančiūno komandos draugas sutarė dėl įspūdingo kontrakto

Prieš 1 metus 89

Naujojo Orleano „Pelicans“ klubo žvaigždė Zionas Williamsonas praleido visą pastarąjį NBA sezoną dėl traumų, bet vis tiek sutarė dėl įspūdingo maksimalios vertės kontrakto su ekipa, praneša ESPN.

21 metų krepšininkas, kurį „Pelicans“ pasirinko pirmuoju numeriu 2019 m. NBA naujokų biržoje, iki šiol per trejų metų karjerą lygoje yra sužaidęs tik 85 rungtynes.

Tačiau komanda norėjo jį išsaugoti savo gretose ir su Z. Williamsonu sutarė dėl naujo naujoko kontrakto pratęsimo, pagal kurį per 5 ateinančius metus uždirbs bent 193 mln. dolerių.

Jei per tuos metus jis pateks į kurią nors NBA geriausiųjų komandą, laimės MVP apdovanojimą arba geriausiai besiginančio žaidėjo prizą, tai padidins kontrakto vertę iki 231 mln. dolerių.

Pirmajame savo NBA sezone Z. Williamsonas per 24 sužaistas rungtynes rinko po 22,5 taško, 6,3 atkovoto kamuolio ir 2,1 rezultatyvaus perdavimo, antrajame – per 61 mačą fiksavo 27 taškų, 7,2 atkovoto kamuolio ir 3,7 rezultatyvaus perdavimo vidurkį.

Jis yra antrasis naujokas NBA istorijoje po Shaquille`o O`Nealo, turėjęs bent 20 taškų vidurkį ir iš žaidimo metęs bent 55 proc. taiklumu.

Antrajame sezone jis buvo išrinktas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes ir tapo ketvirtu jauniausiu rungtynių žaidėju po Kobe Bryanto, LeBrono Jameso ir Magico Johnsono.

Antrųjų metų pabaigoje jis tapo 12-u jauniausiu žaidėju NBA istorijoje, per 80 pirmų savo rungtynių įmetusiu bent 2000 taškų. Jis šiame sąraše yra antras pagal amžių po Michaelo Jordano.

Jis praleido visą pastarąjį sezoną dėl dešinės pėdos lūžio.

Skaityti visą pranešimą