Vimbldono organizatoriai sulaukė baudos dėl rusių ir baltarusių išmetimo

Prieš 1 metus 76

Pasaulinė moterų teniso asociacija (WTA) nubaudė Vimbldono teniso turnyro organizatorius dėl to, kad šie uždraudė šių metų turnyre varžytis Rusijos ir Baltarusijos žaidėjoms.

„All England Lawn Tennis Club“ (AELTC) skirta 207 tūkst. svarų sterlingų bauda, o „Lawn Tennis Association“ (LTA) – 620 tūkst. svarų bauda.

BBC praneša, kad abi organizacijos baudas apskundė teismui, bet jos turės būti sumokėtos prieš pradedant bylos nagrinėjimus.

AELTC vadovė Sally Bolton žurnalistams sakė, kad organizacija yra „giliai nusivylusi“ tokiu WTA sprendimu ir požiūriu.

„Turiu pasakyti, kad tai yra teisinis procesas, tad negaliu daug ką komentuoti.

Mes toliau esame su savo sprendimu ir mus labai nuvylė turo (WTA) sprendimas, tačiau šiuo metu turbūt negaliu pasakyti nieko daugiau“, – BBC cituoja S. Bolton.

Primename, kad Vimbldono organizatoriai dėl Rusijos pradėto karo Ukrainoje nusprendė pašalinti Rusijos ir Baltarusijos sportininkus iš turnyro. Tačiau dėl to tiek vyrų (ATP), tiek moterų (WTA) tenisą prižiūrinčios organizacijos nusprendė šiame turnyre nedalinti savo reitingų taškų.

Vyrų reitingo pirmajame dešimtuke prieš turnyrą buvo du rusai – Danilas Medvedevas buvo reitingo lyderis, o Andrejus Rubliovas užėmė 8-ąją vietą. Karenas Kačanovas yra 22-as.

Tarp moterų pirmojo dešimtoko yra 6-ąją vietą užimanti baltarusė Aryna Sabalenka, o pirmajame 20-uke yra ir dvi rusės – Daria Kasatkina (12) ir Veronika Kudermetova (19).

Skaityti visą pranešimą