Vilnius ir Kaunas nuo pirmadienio pradės šildymo sezoną

Prieš 1 metus 78

Vilnius ir Kaunas šildymo sezoną pradės nuo spalio 17 d. 

Pasak Vilniaus savivaldybės, šiluma gyventojus pasieks per keletą artimiausių dienų, pirmiausia šildymas bus įjungtas Fabijoniškių, Šeškinės, Pilaitės, Senamiesčio, Šnipiškių, Karoliniškių, Lazdynų, Naujosios Vilnios, Baltupių ir Grigiškių mikrorajonuose.

Antrą ir trečią dienomis centralizuotas šildymas bus pradedamas tiekti Antakalnio, Žirmūnų, Pašilaičių, Viršuliškių, Justiniškių, Žvėryno, Naujamiesčio, Kirtimų mikrorajonuose, trečią-ketvirtą – Panerių, Naujininkų, Rasų, Vilkpėdės ir Verkių mikrorajonuose.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas sako, kad nors Ukrainoje siaučiantis karas ir Rusijos agresijos pasekmės netiesiogiai juntamos visoje Europoje, šildymo tiekimas sostinėje bus stabilus o „kainos – panašios kaip praėjusiais metais“.

„Laiku priimti teisingi sprendimai dėl mazuto ūkio atnaujinimo Vilniuje leido užtikrinti vienas mažiausių šildymo kainų visoje Lietuvoje – spalio mėnesį ji sieks 8,9 ct/kWh“, – savivaldybės pranešime sakė V. Benkunskas.

Įvertinant kuro kainų tendencijas, prognozuojama, kad vidutinė viso 2022–2023 m. šildymo sezono šilumos kaina Kaune bus iki 20 proc. mažesnė už vidutinę centralizuoto šildymo kainą Lietuvoje, o palyginti su individualaus šildymo alternatyvomis – gamtinių dujų katilais, šilumos siurbliais, mažesnė net 4–5 kartus.

Kauno mieste nuo spalio 10 d. jau šyla ikimokyklinės ugdymo įstaigos, mokyklos ir gydymo įstaigos, o nuo spalio 17 d. šildymo sezonas pradedamas visame mieste. Tokį sprendimą Kauno miesto savivaldybės administracija priėmė atsižvelgdama į vyraujančias oro sąlygas bei ilgalaikes prognozes.

„Kauno energija“ ilgalaikiais sandoriais jau yra užsitikrinusi apie 80 proc. viso šildymo sezonui prognozuojamo kuro poreikio. Likęs kiekis kiekvieną mėnesį pagal poreikį bus įsigyjamas kuro biržoje.

LRT.lt primena, šią savaitę centralizuotą šildymą tiekti įstaigoms ir gyventojams pradėjo Panevėžys ir Šiauliai, Kaunas ir Klaipėda kol kas sprendimų dėl šildymo sezono pradžios nėra priėmę.

Pradėdamos šildymą, savivaldybės įprastai vadovaujasi rekomendacija, kad tris paras iš eilės vidutinė paros temperatūra turi būti žemesnė nei 10 laipsnių.

Skaityti visą pranešimą