Vilniuje neįprastai anksti į gatves išvažiavo pirmosios šlavimo mašinos – prasidėjo pavasarinis valymas

Prieš 1 metus 59

Vilniuje šiemet neįprastai anksti prasidėjo gatvių valymo darbai. Kaip skelbia „Grinda“, įsivyravus tinkamiems orams, į sostinės gatves jau išvažiavo pirmosios šlavimo mašinos.

Anot „Grindos“, pavasariniai šlavimo darbai įprastai užtrunka kelis mėnesius, mat tenka taikytis prie oro sąlygų. Šiuo atveju darbai vyksta tik tuomet, kai bent kelias dienas nusistovi teigiama temperatūra, kadangi peržiem susidariusį ir įšalusį smėlio sluoksnį ne iš pirmo karto įveikia net plieniniai šepečiai.

„Žmonės dažnai galvoja, kad šluojame peržiem išbarstytą smėlį. Bet – paradoksas – smėlis gatvėse juk atsiranda net ir vasarą, kai gatvių nebarstome! O paaiškinimas paprastas: ant gatvių kaupiasi tirpstančio sniego ir lietaus suneštas smėlis, tiesiog žiemą nėra galimybės jį sušluoti“, – paaiškina savivaldybės įmonė.

Sostinėje „Grinda“ šluoja tik važiuojamąją gatvių dalį, tuo metu šalikeles palei bortą valo teritorijų tvarkytojai. „Čia darbų pasidalijimas panašus į gatvių priežiūrą žiemą: mes valome gatves, o šaligatvius ir kelkraščius – kitos, už teritorijų priežiūrą atsakingos įmonės“, – priduria įmonė.

Atkreiptinas dėmesys, kad siekiant, jog šluojant į orą pakiltų kuo mažiau nešvarumų, gruntas papildomai drėkinamas ir naudojami vakuuminiai siurbliai.

„Vakar darbavomės centrinėje miesto dalyje – Gedimino pr. Tumėno, Gynėjų, Subačiaus, Goštauto, Liejyklos, Maironio, Aušros vartų gatvėse. Šiandien darbus planuojame Olandų, Drujos, Žirmūnų, Antakalnio gatvėse bei Konstitucijos pr.“, – trečiadienį pranešė „Grinda“.

Skaityti visą pranešimą