Vilniuje į paskutinę kelionę išlydėtas žuvęs GMP darbuotojas: kolegos pagerbė sirenomis ir švyturėliais

Prieš 1 metus 93

Šeštadienį Vilniuje į paskutinę kelionę išlydėtas tragiškai žuvęs Vilniaus greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties Naujosios Vilnios pastotės darbuotojas Dmitrijus Alimovas. 36-erių vyras mirė nuo sunkių sužalojimų, kuriuos patyrė atlikdamas savo tiesioginį darbą – gelbėdamas Naujojoje Vilnioje traukinio vagonu-cisterna vaikščiojusį, elektros kabelį nutraukusį ir elektros nupurtytą paauglį. Amžinojo poilsio D. Alimovas atgulė Liepynės kapinėse.

LRT.lt jau rašė, kad žuvęs Vilniaus GMP komandos narys dirbo vairuotoju, bet svajojo tapti paramediku – studijas būtų baigęs šiemet. Kolegos, vadovai ir tie, kam teko susidurti dirbant, D. Alimovą prisimena kaip energingą, geros nuotaikos ir savo darbui labai atsidavusį žmogų.

Tragedija našlaičiais paliko du vaikus – 18 metų sūnų ir 12 metų dukrą.

Užuojautą dėl tragiškos D. Alimovo mirties jo šeimai ir kolegoms pareiškė Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, gedi visa medikų bendruomenė.

Žuvęs GMP komandos narys D. Alimovas nuo penktadienio buvo pašarvotas Vilniaus laidojimo namuose. Šeštadienį amžinojo poilsio jis atguls Liepynės kapinėse Vilniuje.

Vidurdienį išnešant karstą iš laidojimo namų visos Vilniaus GMP stoties komandos vieną minutę skleidė garsinį signalą ir įjungė mėlynos spalvos švyturėlius – ši akcija skirta išreikšti pagarbą per anksti iš gyvenimo išėjusiam kolegai.

„Sustabdyti įprasto darbo negalime, todėl vienos vietos, kur vyks akcija nėra. Pagal galimybes, dispečerinei davus ženklą, sirenas įjungs visos komandos, kad ir kur mieste tuo metų būtų“, – LRT.lt sakė Vilniaus GMP stoties viešųjų ryšių vyriausioji specialistė Dalia Bacevičienė.

Prie akcijos prisijungė ir kitų šalies miestų GMP darbuotojai. Portalas LRT.lt užfiksavo, kaip žuvusio kolegos atminimas pagerbiamas Panevėžio miesto GMP.

Skaityti visą pranešimą