Vilniuje du žmones partrenkusio ir pasprukusio „Saab“ vairuotojo istorijoje – atomazga: bėglys pats pasidavė policijai

Prieš 1 metus 70

Šeštadienio vakarą įvykęs incidentas Vilniuje sukrėtė daugelį. Per reguliuojamą pėsčiųjų perėją ėję vyras ir moteris buvo partrenkti „Saab“ markės automobilio. Po šio incidento avarijos kaltininkas tik padidino greitį ir nurūko tolyn. Kaip LRT.lt informavo Vilniaus apskrities VPK, paskelbus bėglio paiešką, šis pats pasidavė policijai.

Nelaimė šeštadienį įvyko apie 18.58 val. šviesoforu reguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje Savanorių prospekte. Vaizdo kameroms pavyko užfiksuoti, kaip degant raudonam šviesoforo signalui dvi transporto priemonės sustojo praleisti pėsčiųjų.

Kaip tik tuo metu atskriejęs trečiasis automobilis dar bandė stabdyti, tačiau galimai dėl per didelio greičio įlėkė į perėjos teritoriją ir nubloškė ja ėjusius vyrą ir moterį. Po susidūrimo avarijos kaltininkas padidino greitį ir pasišalino iš avarijos vietos.

Kaip vėliau pranešė sostinės pareigūnai, per avariją sužaloti vyras (g. 1993 m.) ir moteris (g. 1997 m.). Vyriškis dėl sužalojimų buvo paguldytas į ligoninę, tuo metu pėsčioji, suteikus medicininę pagalbą, išleista gydytis į namus.

Liudininkų pasakojimu, avarijos pasekmės galėjo būti dar liūdnesnės, nes per perėją ėjo ir daugiau žmonių. Laimei, jų automobilis nekliudė.

Iškart po šios nelaimės policijos pareigūnai paskelbė pasprukusio vairuotojo paiešką. Išanalizavus vaizdo įrašų medžiagą paaiškėjo, kad avariją sukėlė „Saab“ automobilio vairuotojas.

Kaip portalą informavo Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas, vėliau bėglys pats prisistatė į komisariatą.

„Asmuo nustatytas, jis pats prisistatė į policijos įstaigą. Visos įvykio aplinkybės bus nustatytos tyrimo metu. Kadangi vyksta ikiteisminis tyrimas, daugiau komentuoti neturime galimybės“, – sakė T. Bražėnas.

Įtariamojo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 1 d. (tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio buvo nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų).

Pasak T. Bražėno, paaiškėjus naujoms aplinkybėms tyrimo metu, BK straipsnio kvalifikavimas dar gali keistis.

Skaityti visą pranešimą