Vilniuje baigiamas projektuoti lengvosios atletikos maniežas

Prieš 1 metus 88

Vilniuje, Žirmūnuose planuojamas statyti lengvosios atletikos maniežas jau baigiamas projektuoti, iki statybos liko paskutinis žingsnis – gauti statybą leidžiantį dokumentą, antradienį pranešė Vilniaus savivaldybė.

Statybos leidimą tikimasi vasarą, o pats statinys galėtų iškilti 2026 metais. Šio projekto valdytoja – „Vilniaus vystymo kompanija“.

„Vilniaus vystymo kompanijos“ vadovas Saulius Barauskas tikisi, kad naujas maniežas „taps sporto meistrų namais ir varžybų arena, pritrauksiančia pasaulio dėmesį“.

Lengvosios atletikos maniežas bus statomas Žirmūnuose, 1,3 ha ploto teritorijoje šalia Tuskulėnų dvaro ir Sovietų okupacinio režimo aukų memorialo komplekso.

Pastatas bus dviejų aukštų. Cokoliniame aukšte įsikurs apšilimo erdvė, kur numatyta įrengti tolimojo metimo (ieties, disko) sektorius, rutulio stūmimo sektorius ir 60 metrų ilgio sprinto trasą su keturiais bėgimo takeliais. Čia taip pat bus įrengtos atskiros sporto salės, viena jų – išskirtinai aukšto meistriškumo atletams treniruotis. Cokolyje taip pat atsiras dopingo kontrolės posto patalpos ir persirengimo kambariai.

Šioje pastato dalyje veiks ir kavinė, į kurią bus galima patekti ne tik iš vidaus, tačiau ir nuo pėsčiųjų ir dviračių tako palei Neries upę.

Didžiojoje maniežo erdvėje pirmame aukšte projektuojami visi reikalingi sporto sektoriai: 200 metrų ilgio šešių takelių bėgimo takas, 60 metrų ilgio aštuonių takelių sprinto takas, šuolių į aukštį sektorius, šuolių į tolį ir trišuolio sektorius, šuolių su kartimi sektorius bei rutulio stūmimo sektorius.

Skaityti visą pranešimą