Vilniečiai įvertino Japonišką sodą

Prieš 1 metus 69

Vilniuje prieš savaitę netikėtai atsidarė nauja viešoji erdvė – Japoniškas sodas. MadeinVilnius.lt portalas paklausė skaitytojų, ką jie mano apie naujai atsidariusią vietą.

43 proc. apklaustųjų (537 balsai) naują viešąją erdvę vertina gerai ir mano, kad tai yra puiki vieta praleisti savaitgalį. Dar 27 proc. (339 balsai) respondentų galvoja, kad tai yra gera vieša erdvė, bet joje yra trūkumų.

20 proc. apklaustųjų (250 balsų) mano, kad parke nėra nieko įdomaus ir tai pinigų švaistymas.

,,Reikėtų daryti viską paprasčiau, nes ateina daug žmonių, vaikų ir augintinių. Kiekvieno augaliuko ir trapaus turėklo neapsaugosi. Brangūs, lepūs augalai su laiku nyksta ir jų vietoje atsiranda įv. piktžolės, kurių niekas neravi. Po 2,3 metų tokios vietos pradeda atrodyti klaikiai. Geriau patogiai ir pigiai: medžiai, žolytė ir tvirti suoliukai. Pinigų plovimas”, – rašo portalo skaitytoja.

,,Vanduo yra paviršinės nuotėkos iš Geležinio vilko g. Taip buvo iki parko, taip ir liko parką įrengus. Jei pasiskaityti techninį projektą, tai yra ir apie vandens kokybę keliolika lapų. Taip kad pavadinime žodis „japoniškas” yra įžeidimas japonams. Geriau būtų koks Tikvilos parkas… Tiek pat japoniškas”, – komentuoja kitas portalo skaitytojas.

Klausimas pasirodė neaktualus 10 proc. skaitytojų (125 balsai).

MadeinVilnius.lt surengta apklausa vyko portale nuo pirmadienio, balandžio 24 dienos, iki penktadienio, balandžio 28 dienos. Viso apklausoje dalyvavo 1251 skaitytojas.

20-ies japoniškų vyšnių alėja dalysis lankytojų dėmesiu su beveik 700 kitų čia pasodintų naujų medžių ir išsaugotais senaisiais brandžiais medžiais. Nauji želdinių masyvai kartu su krūmais kuria jaukias vidines sodo erdves ir tuo pačiu atskiria nuo intensyvios aplinkinės miesto infrastruktūros – statinių ir gatvių (sodas įkurtas prie Lvivo, Linkmenų ir Geležinio Vilko g. sankryžos).

Patekimas į sodą yra ribojamas. Jame galima apsilankyti nuo 8 ryto iki 20 val. vakaro.

MadeinVilnius.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „Naujosios medijos grupės“ sutikimo neleidžiama.MadeinVilnius.lt

Matai naujieną? Nutiko įdomus dalykas ar nori su visais pasidalinti savo istorija? Filmuok, komentuok ir kelk vaizdo įrašus į išmaniąją programėlę „Once in Vilnius“. Kiekvienas toks kadras pretenduoja tapti filmo apie Vilnių dalimi.



Skaityti visą pranešimą