Vilniaus „Žalgiris“ susitarė dėl kontrakto su puolėju iš Islandijos

Prieš 1 metus 60

„Žalgirio“ komandą ruošiasi papildyti puolėjas iš Islandijos – Lietuvos čempionų klubas susitarė dėl kontrakto su Arni Vilhjalmssonu, rašoma fkzalgiris.lt.

28 metų žaidėjas per savo karjerą daugiausiai žaidė puolėjo ir atakuojančio saugo pozicijose, yra atstovavęs Islandijos rinktinei, rungtyniavęs penkių užsienio šalių klubuose.

Paskutinė A. Vilhjalmssono ekipa – antrajame Prancūzijos divizione „Ligue 2“ žaidusi „Rodez AF“ komanda. Joje puolėjas sužaidė 13 rungtynių ir įmušė 2 įvarčius.

Profesionalo karjerą islandas pradėjo gimtosios šalies „Breidablik“ komandoje, vėliau po metus praleido Norvegijos klube „Lillestrom“ SK, švedų ekipoje Jonšiopingo „Södra“.

2018 metais pasirašė sutartį su Niečiečos „Bruk-Bet Termalica“ ir du trumpus periodus žaidė Lenkijos čempionate, taip pat buvo skolinamas į Ukrainos klubą Odesos „Čornomorec“.

2019-2020 metų sezone žaidė Kovalivkos „Kolos“ komandoje, 2021 m. grįžo į Islandiją, o pernai iki vasaros rungtyniavo Prancūzijoje.

Atlikęs medicininę apžiūrą puolėjas artimiausiu metu prisijungs prie „Žalgirio“ ir taps pirmuoju islandu klubo istorijoje.

Skaityti visą pranešimą