Vilniaus rajone tradiciškai sutikti „Baltijos kelio“ bėgikai

Prieš 1 metus 129

Ružgpjūčio 19 d. startavo istorinis XXXI-asis tarptautinis estafetinis bėgimas „Baltijos kelias“. Kaip ir kasmet, ties Vilniaus miesto ir Vilniaus rajono riba bėgimo dalyvius svetingai pasitiko Vilniaus rajono savivaldybės atstovai.

Tradiciškai bėgimą nuo Vilniaus Arkikatedros aikštės pradėję bėgikai buvo pasitikti Avižienių seniūnijoje. Nepaisant alinančios kaitros ir nuovargio, puikiai susiteikusius dalyvius pasitiko ir į 3 dienų kelią per tris Baltijos valstybes palydėjo Avižienių seniūno pavaduotoja Regina Pečiulienė kartu su specialistais bei Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Kultūros, sporto ir turizmo skyriaus vyr. specialistas Karol Pacyna.

Savivaldybės atstovai sveikindami bėgimo dalyvius linkėjo stiprybės pasiekiant tikslą.

„Sveiki atvykę į Vilniaus rajoną. Džiaugiamės galėdami Jus pasitikti. Linkime Jums stiprybės, drąsos ir gero kelio“, – bėgimo dalyviams linkėjo K. Pacyna ir įteikė atminimo dovaneles.

Lietuvos bėgikų mėgėjų asociacijos prezidentas Vidmantas Dobrovolskas Savivaldybės atstovams įteikė atminimo medalius ir padėkojo už šiltą bei malonų Baltijos kelio bėgimo dalyvių sutikimą.

Atokvėpio minutėlę bėgikai pasivaišino paruoštomis vaišėmis, atsigaivino vandeniu ir mielai dalinosi įspūdžiais su Savivaldybės atstovais apie tradicinį tarptautinį estafetinį bėgimą.

1989-ųjų rugpjūčio 23 dieną laisvės troškimą bei protestą prieš Molotovo-Ribentropo paktą, panaikinusį Baltijos šalių nepriklausomybę, Lietuvos, Latvijos ir Estijos žmones išreiškė susikabindami rankomis į nenutrūkstamą 650 km ilgio gyvąją grandinę, tuomet neturėjusią analogų pasaulyje, taip sujungdami trijų Baltijos šalių sostines – Vilnių, Rygą ir Taliną.

Estafetinio bėgimo trasa nuo Vilniaus iki Talino siekia daugiau nei 600 km. Bėgime tradiciškai dalyvauja trijų Baltijos šalių norintieji bėgikai. Šiemet tarptautiniame estafetiniame bėgime dalyvauja apie 40 bėgikų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

Prie estafetinio bėgimo kiekvienais metais aktyviai prisijungia ir Lietuvos žmonių su negalia sąjungos atstovai bei Vilniaus rajono savivaldybės sporto mokyklos bėgikai. Šiemet iš Vilniaus rajono sporto mokyklos „Baltijos kelias“ bėgime dalyvauja 8 bėgikai.

Skaityti visą pranešimą