Vilniaus miesto savivaldybės atstovas: naivu tikėtis, kad kiekvienam pakraščiui bus skiriama vienodai dėmesio

Prieš 1 metus 52

Jau porą metų būstų statybą brangina vadinamas infrastruktūros mokestis, taikomas visiems naujai statomiems objektams. Vilniuje jo dydis, atsižvelgus į zoną, siekia 30 arba 50 eurų. O tai reiškia, kad vien už 200 kvadratinių metrų namo statybą gali tekti atriekti ir 10 tūkst. eurų. 

Vilniaus miesto savivaldybė sako per dvejus metus jau surinkusi per 16 mln. eurų, bet, nors mokestį ir moka, tikėtis naujų gatvių ar darželių gyvenantys atokiau neturėtų.

„Naivu tikėtis, kad miestas į kiekvieną pakraštį galės investuoti tiek, kiek investuoja į tankiau apgyvendintas centrines dalis“, – LRT TELEVIZIJOS laidai „Svarbi valanda“ teigė savivaldybės patarėjas Kipras Krasauskas.

Vis dėlto, jis pabrėžia, kad strateginiai planai yra ir gatvės yra planuojamos, o esamos – remontuojamos.

„Miestas mato visą beveik visą 1800 kilometrų susisiekimo infrastruktūros tinklą, turi nusistatęs kriterijus pagal gyventojų tankį ir darbai pradedami ten, kur labiausiai jaučiamas poreikis“, – aiškina pašnekovas.

Jo žodžiais, jeigu savivaldybė imtųsi tvarkyti visas gatves pagal vienodą standartą, infrastruktūros mokestis turėtų būti keliais kartais didesnis.

„Bet tada <...> didžioji dalis turbūt sakytų, kad nenorime nieko mokėti ir palikite viską kaip yra“, – įsitikinęs K. Krasauskas.

Skaityti visą pranešimą