Vilniaus Jomanto parkas jo lankytojų akimis: ramus, natūralios gamtos kampelis

Prieš 1 metus 87

Kovo 1 d. Baltupių gimnazijoje vyko kūrybinės dirbtuvės skirtos Jomanto parko vizijai. Gyventojai kartu su „Vilniaus miesto parkų“, „Vilniaus plano“ ir Vilniaus miesto savivaldybės specialistais diskutavo apie parko ateitį ir prioritetus pokyčiams. Kviečiame susipažinti su apibendrintais dirbtuvių rezultatais. Dirbtuvių rezultatus ir siūlomą viziją gyventojai kviečiami dar kartą aptarti gyvai kovo 22 d. Jomanto parke vyksiančioje šventėje. Daugiau informacijos apie renginį rasite nuorodoje https://fb.me/e/I65fuPuM.

Jomanto parko vizija buvo kuriama trimis etapais. Pirmas etapas – nuo 2022 m. sausio iki 2023 m. vasario vykusi Jomanto parko esamos situacijos analizė. Visuomenė buvo kviečiama atsakyti į klausimus apie parką internetinėje apklausoje. Sulaukėme 1 068 respondentų atsakymų. Su analizės ir apklausos rezultatais galite susipažinti čia.

Antrasis projekto etapas – vizijos kūrimas. Kovo 1 d. visuomenę kvietėme dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, kurios vyko Baltupių progimnazijoje. Dirbtuvėse dalyvavo 68 gyventojai. Susirinkusiems pristačius parko analizės rezultatus kvietėme diskutuoti trimis temomis: judėjimo parke; kurti parko emocijų žemėlapį ir diskutuoti apie galimas vaikų žaidimų, poilsio, sporto ir kitas galimas aikšteles parke.

Trečiasis ir paskutinis projekto etapas – tai gyvas vizijos ir kūrybinių dirbtuvių rezultatų pristatymas, po kurio Jomanto parko vizija bus patvirtinta Vilniaus miesto savivaldybėje.

Skaityti visą pranešimą