Vilniaus jaunimas duobėtuose pėsčiųjų takuose atliko intervencijas

Prieš 11 mėnesius 106

Jaunų žmonių komanda, kuriai rūpi sostinės gatvės, šaligatviai ir visa infrastruktūra nori paversti Vilnių reprezentatyviu miestu, todėl atliko intervenciją.

„Aknė – veido liga, kuri kelia nepasitikėjimą, diskomfortą. Veidas – žmogaus atspindys, o sostinė Vilnius – šalies. Sostinėje gausu pėsčiųjų takų, kurie bėgant metams nėra tvarkomi. Duobės tik gilėja. Tokie šaligatviai kelia grėsmę pėsčiųjų sveikatai”, – rašoma pranešime

Gyventojai vis dažniau išreiškia nepasitenkinimą dėl prastų sąlygų neįgaliesiems, senjorams ir tėvams su vėžimėliais. Dėl dviračiu ar paspirtuku nepravažiuojamų atkarpų. Vilniaus miesto savivaldybės pažadai, kad takai bus tvarkomi, taip ir lieka pažadais. 2022 m. rugsėjį Pilaitės gyventojai patys ėmė tvarkyti šaligatvius – cementu užpylė duobes Vydūno gatvėje!

„Įsivaizduokime. Vilniuje visi pėsčiųjų takai yra lygiai iškloti plytelėmis. Neturi duobių ar kitų mechaninių pažeidimų. Nėra jokio pavojaus sveikatai. Džiaugiamės geresniu susisiekimu. Propaguojame sveikatingumą. Auga sostinės reprezentatyvumas. Įvyksta ekonominis šuolis valstybei dėl didesnio turistų skaičiaus.

Kol kas tai – tolima svajonė. Būtina atkreipti miesto valdžios dėmesį į vieną opiausių sostinės problemų – duobėtus pėsčiųjų takus. Toks yra ir intervencijos VILNIAUS AKNĖ tikslas. Ryškiai raudonos duobės primena, kad „randuoti“ šaligatviai smukdo sostinės autoritetą ir kelia krūvą iššūkių vilniečiams bei miesto svečiams. Kada savivaldybės pažadai susitvarkyti virs realybe”, – rašoma pranešime

Matai naujieną? Nutiko įdomus dalykas ar nori su visais pasidalinti savo istorija? Filmuok, komentuok ir kelk vaizdo įrašus į išmaniąją programėlę „Once in Vilnius“. Kiekvienas toks kadras pretenduoja tapti filmo apie Vilnių dalimi.



Skaityti visą pranešimą