Vilkikų eilės abiejose Lietuvos ir Baltarusijos sienos pusėse kiek sumažėjo

Prieš 1 metus 107

Vilkikų eilė Lietuvos pasienyje su Baltarusija nuo trečiadienio nežymiai sumažėjo. Eilės šiek tiek sutrumpėjo ir Baltarusijos pusėje, kur ketvirtadienio rytą laukė apie 1 850 vilkikų.

Artimiausiu metu padėtis pasienyje neturėtų keistis ir išliks sudėtinga, sako Muitinės departamento atstovė.

„Situacija išlieka įtempta. Stebima, kad reaguodamas į sudėtingą geopolitinę situaciją, verslas koreguoja krovinių gabenimo kelius – Lietuvai, Lenkijai ir Latvijai šiuo metu tenka susidurti su pasekmėmis, dinamiškai besikeičiančiais krovininio transporto srautais ir eilėmis muitinės kontrolės postuose. Artimiausiu metu padėtis išliks sudėtinga“, – BNS sakė Lina Laurinaitytė-Grigienė.

Lietuvos pasienio kontrolės punktų direkcijos duomenimis, Medininkų punkte ketvirtadienio rytą patikros laukė 314 vilkikų (trečiadienį – apie 300), Šalčininkuose – 290 (300). Šiuose punktuose įvažiavimo į Baltarusiją vairuotojams tenka laukti apie 30 valandų.

Lavoriškių pasienio punkte eilėje stovėjo 220 vilkikų (tiek pat), Raigardo – 150 (tiek pat), jiems teks laukti nuo 17 iki 22 valandų.

Įvažiavimo į Rusijos Kaliningrado sritį Kybartų punkte patikros ketvirtadienį ryte laukė 44 vilkikai (11).

Baltarusijos valstybinio pasienio komiteto duomenimis, Kotlovkos punkte patikros laukė daugiau kaip 400 vilkikų, Kamienyj Loho – apie 820, Benekainių – apie 270, Pervalko – daugiau kaip 300, Vidžių – daugiau kaip 60 vilkikų.

Važiuojant iš Baltarusijos į Lenkiją, Berastavicos punkte eilėje stovėjo apie 420 vilkikų, o Kazlovičių punkte – 250. Važiuojant iš Baltarusijos į Latviją, Urbanuose eilėje stovėjo 90, Grigorovščinoje – apie 170 vilkikų.

Skaityti visą pranešimą