Vilkaviškyje atgims stadionas, sportininkai sako: geros sąlygos pagerina viską – ir rezultatus, ir norą sportuoti

Prieš 1 metus 92

Prieš daugiau nei 40 metų įrengtas Vilkaviškio miesto stadionas, kuriame negali vykti jokios varžybos, bus rekonstruojamas – taps daugiafunkciu sporto kompleksu. Nors finansavimo šaltinių dar ieškoma, tikimasi, kad po poros metų čia bus įrengtos futbolo, krepšinio ir tinklinio aikštelės, bėgimo takai, lauko teniso kortai.

Vilkaviškio stadionas jau ne vienerius metus atrodo prastai – išsiklaipę bėgimo takai, sportuoti čia nesaugu. Net tarprajoninių varžybų čia organizuoti nėra galimybės. Žiūrovų tribūnos netvarkytos nuo pat stadiono įrengimo.

„Stadionas pastatytas 1978-ais metais, nuo to laiko jokių rimtų darbų nebuvo atlikta, būklė nėra gera sportuojantiems mūsų krašto žmonėms“, – LRT TELEVIZIJAI teigia Vilkaviškio meras Algirdas Neiberka.

Vilkaviškio sporto mokyklos direktorius Jonas Jurkynas sako, kad įvairaus amžiaus moksleiviai kartais dalyvauja futbolo varžybose, rengiamose stadione: „Lengvosios atletikos, kas yra labai aktualu, turim nemažą skyrių, bėgimo takai patys yra labai seni, gumos išsiklaipę, tikrai varžybų vesti negalime.“

Rekonstruoti šį stadioną sumanyta prieš 12 metų, parengtas techninis rekonstrukcijos projektas. Tačiau negavus finansavimo jis taip ir liko valdininkų stalčiuose. Dabar parengtas naujas projektas.

Čia turėtų atsirasti 400 ir 100 metrų modernūs bėgimo takai, dirbtinės dangos, futbolo aikštė, naujos žiūrovų tribūnos, lauko teniso kortai. Skaičiuojama, kad tai atseitų apie 3 mln. eurų.

„Planuojam per ES lėšas ieškoti finansavimo, tikimės ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos lėšų, kad būtų galima finansuoti šį stadioną, kad čia būtų universaliai sportuojantiems žmonėms ir futbolas, ir bėgimo takeliai, krepšinis, tinklinis galėtų būti, lauko, paplūdimio“, – kalbėjo rajono meras.

Sporto mokyklos auklėtinius, gelbsti prieš kelerius metus baigtas statyti sporto ir pramogų centras. Čia įrengtos trys specializuotos salės – laisvųjų imtynių, teniso ir universali, joje telpa apie 800 šimtus žiūrovų. Sportuoti pageidauja per 400 moksleivių.

„Lengvosios atletikos sporto šakos yra lauko sporto šakos, mes po stogu glaudžiamės tik kai yra blogas oras. Geros sąlygos pagerina viską – ir rezultatus, ir norą sportuoti. Nes jeigu blogos sąlygos, vaikai nenori eiti. Ir mes patys stengiamės suktis iš padėties, reikia gerų sąlygų“, – komentavo lengvosios atletikos trenerė Rasa Kucevičiūtė.

Pasak sportininkų, čia laiką aktyviai leidžia ir vilkaviškiečiai, treniruojasi ir profesionalūs sportininkai.

„Tikrai ateina į lauko tenisą, žaidžia teniso salėje, stalai transformuojami jie sustatomi į kraštus ir salė naudojama lauko tenisui“, – sakė Vilkaviškio sporto mokyklos direktorius.

Savivaldybės vadovai tikiną esą dalį lėšų naujam stadionui įrengti gali skirti iš vietos biudžeto, pasirengusi prisidėti ir prie ES finansavimo.

Skaityti visą pranešimą