Viešbutyje Turkijoje įvyko muštynės tarp Ukrainos ir Rusijos futbolo klubų žaidėjų

Prieš 1 metus 47

Turkijoje vykstančios treniruočių stovyklos metu viešbutyje įvyko muštynės tarp Ukrainos futbolo klubo „Minaj“ ir Rusijos klubo „Šinik“ žaidėjų, praneša Ukrainos visuomeninis transliuotojas „Suspilne“.

Teigiama, kad faktą apie tai, jog muštynės įvyko, „Suspilne“ patvirtino ukrainiečių klubo spaudos atstovai.

Rašoma, kad incidentas įvyko vasario 13 d. viename iš Turkijos viešbučių.

Kaip „Suspilne“ teigė Ukrainos klubo atstovas Oleksandras Kostiukas, konfliktas prasidėjo vestibiulyje, o pačios muštynės įvyko viename iš viešbučio aukštų.

„Jis [rusų žaidėjas] paprašė jos [viešbučio darbuotojos] kreiptis į jį rusiškai. Ten buvęs mūsų žaidėjas pasakė rusui: „Išeik, mes tau paaiškinsime rusiškai“. Jis išėjo ir pasikvietė daugiau žaidėjų. Nei vestibiulyje, nei lifte nebuvo jokios kovos, ji buvo jų aukšte. Kai liftas užsidarinėjo, jie ėmė šaukti: „Ateikite pas mus, mes jums parodysime“. Mes ėmėme girdėti šūksnius „šlovė Rusijai“. Negalėjome tiesiog stovėti ir nereaguoti.

Antrame aukšte, kur buvo apsistoję rusai, prasidėjo kova tarp komandų. Nė vienas iš viešbučio gyventojų dėl to nenukentėjo“, – teigė O. Kostiukas.

Beje, oficialią poziciją išdėstė ir pats „Minaj“ klubas, kuris kategoriškai paneigė ir informaciją, pasirodžiusią Rusijos žiniasklaidoje.

„Rusijos propagandinės žiniasklaidos pateikta informacija apie tai, kad „Minaj“ futbolininkai privertė „Šinik“ atstovus giedoti nacionalinį himną ir mušė žaidėją lifte, yra tradicinė nesąmonė. Kova iš tiesų įvyko, bet aukšte, kur buvo apsistoję rusai, ir jų buvo vienodas skaičius“, – feisbuke rašė Ukrainos klubas.

Skaityti visą pranešimą