Vienintelis „Žalgiryje“ nuo praėjusio sezono likęs legionierius Cavanaugh: geriau suprantu, koks yra šis klubas

Prieš 1 metus 81

Visi išskyrus vieną praėjusiame sezone žaidę Kauno „Žalgirio“ legioneriai paliko klubą – liko tik Tyleris Cavanaugh. Antruosius metus Kaune žaisiantis amerikietis šią vasarą debiutavo JAV rinktinėje, įvertino praėjusio sezono fiasko ir dar geriau suprato „Žalgirio“ svarbą Lietuvoje. 

Naujasis Eurolygos sezonas prasidės spalio 6 d. Kauno „Žalgirio“ kovas Eurolygoje galėsite stebėti ir visas naujienas sekti per LRT.

„Man ir mano žmonai tai yra pirmas kartas per mano karjerą, kai grįžtame į tą pačią vietą. Tas pats butas, miestas, klubas. Tiesa, tai yra labai nauja komanda. Jaučiuosi, kad yra geras balansas tarp komforto ir naujos situacijos“, – pasidžiaugė T. Cavanaugh.

Krepšininkas praėjusiame sezone kartu su „Žalgiriu“ patyrė katastrofišką sezoną – vos 3 vieta LKL pirmenybėse ir paskutinė vieta Eurolygos reguliariajame sezone.

„Tai buvo sunkus sezonas, tiesa, vasarą man tai buvo lengviau nei lietuviams, nes aš vasarą išvažiuoju, o namie nelabai kas apie tai žino. Mes turime labai daug motyvacijos šiame sezone.

Praėjusiais metais buvo tikrai sunku, neužbaigėme sezono taip, kaip norėjome, nepasiekėme tikslų. Tai duoda tik daugiau motyvacijos, esame alkanesni, ypač tie, kas liko.

Turime daug naujų vaikinų, geros energijos, esame motyvuoti padaryti tai, ką turime padaryti šiais metais. Turime susitvarkyti reikalus LKL ir pamatyti, kas gali nutikti Eurolygoje“, – pasakojo „Žalgirio“ legionierius.

Tiesa, vasarą T. Cavanaugh gavo ir gyvenimo šansą – debiutavo JAV krepšinio rinktinėje.

„Tai buvo neįtikėtina patirtis, tai, apie ką tu tik svajoji. Yra tiek daug žaidėjų, negalvoji, kad gausi tą progą. Kai man paskambino agentas ir pasakė, kad gavau kvietimą, pasakiau skambinti atgal ir iškart sakyti taip.
Buvo smagu pamatyti naujus žmones, naujus trenerius, žaisti pagal FIBA taisykles. Laimėjome dvejas rungtynes, vėliau keliavome į Kolumbiją, ten niekada nebuvau buvęs, pirmą kartą ten per 30 metų žaidė ir JAV rinktinė“, – pasakojo T. Cavanaugh.

Būdamas užsienietis ir jau pasitikdamas antruosius metus Kaune T. Cavanaugh prisidėjo ir prie naujų žaidėjų priviliojimo į komandą, taip pat jau gali padėti įsilieti ir naujokams.

„Kalbėjau su Keenanu Ecansu telefonu vasarą prieš jam nusprendžiant čia atvykti, pristačiau jam klubą, paaiškinau, ką „Žalgiris“ reiškia Lietuvoje.

Smagu yra tai, kad aš dabar geriau suprantu, koks yra šis klubas, geriau suprantu ką reiškia dėvėti šiuos marškinėlius. Atsakau į klausimus naujiems žaidėjams, stengiuosi padėti Ulanovui, Kalniečiui lyderiauti“, – dėstė T. Cavanaugh.

„Žalgiris“ pasirengimo cikle patyrė vos vieną pralaimėjimą, o po to ir pergalingai startavo LKL pirmenybėse. T. Cavanaugh teigia, kad komanda pasikeitė ir įgavo daug naujų ginklų.

„Esame jaunesni, atletiškesni. Turėtume galėti žaisti greičiau, daugiau spausti varžovus gynyboje. Vis dar turime daug vaikinų, kurie gali mesti iš toli. Taip pat galime žaisti daug baudos aikštelėje, Rolandas Šmitas prideda visiškai naujų dalykų mūsų komandai. Ulanovas yra geras lyderis… Turime daug naujų detalių, sirgaliai turi būti patenkinti tuo, ką darysime aikštelėje“, – kalbėjo T. Cavanaugh.

Praėjusiais metais „Žalgiriui“ byrant LKL atkrintamųjų metu pasigirdo kalbos, kad legionieriams vietinės pirmenybės nerūpi. Tiesa, T. Cavanaugh vijo tokias mintis nuo savęs.

„Visada savo karjeros metu galvojau tik apie komandos sėkmę. Svarbiausia yra komandos pergalės, ne individuali statistika. Pažiūrėjus į praėjusio sezono įvykius, matant kaip tai rūpi Lietuvoje, kaip tai rūpi mūsų lietuviams žaidėjams, spaudimas, dėmėsys iš žiniasklaidos, kaip visiems šioje šalyje rūpi krepšinis…

Turime laimėti šiais metais. Žinome, ką turime padaryti, tikiuosi, kad galėsime tą padaryti. Noriu atstovauti šį klubą taip, kaip priklauso“, – tvirtino T. Cavanaugh.

Skaityti visą pranešimą