Vėžio instituto atstovai kritikuoja jungimo prie Santaros klinikų planus: geriau nebus

Prieš 1 metus 88

Nacionalinį vėžio institutą (NVI) prijungus prie „didžiojo brolio“ geriau nebus, kalbėdamas apie Seimo komiteto svarstymus šią įstaigą integruoti į Santaros klinikas sako instituto Gydymo tarybos pirmininkas Mantas Trakymas.

„Yra labai paprasta galvoti, kad yra vienas didysis brolis, t. y. Santariškių klinika, kur yra labai daug prisijungusių mažesnių klinikų ir sakyt, kad ekonomiškai ir vadybiškai dideliam kolektyve bus labai gerai. Bet pagal tyrimus optimaliausias ligoninės dydis yra 200-300 lovų, virš 600 lovų ekonomiškai nieko gero nebėra. NVI šiuo metu turi truputi virš 200 lovų ir yra optimalaus dydžio organizacija, kuri gali teikti kokybiškas paslaugas“, – antradienį spaudos konferencijoje kalbėjo pirmininkas

„Gali būti, kad jei mes patenkam į didesnio brolio glėbį. Tai pacientams, kuriems yra labai specifinis gydymas nebus pats geriausias sprendimas“, – pažymėjo jis.

Sujungti dvi įstaigas Vyriausybei kovo 22 dieną pasiūlė Seimo Sveikatos reikalų komitetas. Anot M. Trakymo, pamąstymai įstaigas sujungti skamba keistokai.

Vilniuje įsikūręs Nacionalinis vėžio institutas yra valstybinis mokslinių tyrimų institutas, kur taip pat gydomi onkologinėmis ligomis sergantys žmonės. Institute dirba apie tūkstantį darbuotojų.

Papildysime

Skaityti visą pranešimą