Varžybų dalyvę lenkti pradėjęs ir tempu pasidžiaugęs Valujavičius: kosmosas

Prieš 1 metus 52

Atlante jau beveik du mėnesius praleidęs ir savo kelionę beveik įpusėjęs Aurimas Valujavičius pasidalino vaizdo įrašu iš vasario 14-os dienos ir pasidžiaugė savo tempu.

„6 valandas „atvariau“ ir jau 20 jūrmylių, kosmosas. Šiandien pradėjau lenkti Linda. Linda yra paskutinė dalyvė iš „Talisker“ Atlanto varžybų. Jie startavo iš Kanarų gruodžio 12 d., šiandien pradėjau lenkti, super“, – pasakojo A. Valujavičius.

Kaip teigė pats irkluotojas, jis jau visiškai priartėjo prie kelionės pusiaukelės.

„Judu gerai į priekį, šiandien yra 51-oji mano kelionės diena, rytoj jau turėtų būti ir pusiaukelė, kas yra 2250 jūrmylių, nes viso turėtų būti apie 4500 jūrmylių mano maršrutas. Rankos gerai, skrunda, skyla, bet skyla negiliai, tad jokio skausmo nėra“, – dėstė A. Valujavičius.

A. Valujavičius šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą. Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Skaityti visą pranešimą