Varžovų džiaugsmus prieš akistatą su „Žalgiriu“ prisiminęs Čeburinas: aikštėje įrodėme, kad viskas yra kitaip

Prieš 1 metus 88

„Galėjome rungtynes užbaigti anksčiau, tačiau ne visos progos virsta įvarčiais“, – po įtemptos dvikovos LFF stadione kalbėjo Vilniaus „Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas.

Specialisto iš Kazachstano auklėtiniai antrus metus iš eilės įveikė pirmąjį UEFA Čempionų lygos atrankos etapą. Antradienį Lietuvos čempionai 1:0 (0:0) palaužė „Ballkani“ futbolininkus. Pirmoji tarpusavio dvikova Kosove buvo pasibaigusi lygiosiomis 1:1.

Nugalėtojas šį kartą per pagrindinį laiką taip pat nepaaiškėjo, tad lemiami įvykiai klostėsi pratęsimo metu. Lemiamo įvarčio autoriumi per pirmąjį pratęsimo kėlinį tapo po keitimo pasirodęs Mathias Oyewusi.

„Noriu iš karto pasveikinti savo sirgalius su tokiu palaikymu. Jie tikrai buvo 12 žaidėjas. Kas liečia žaidimą, pradėjome įdomiai, sukūrėme keletą progų, vėliau žaidime daugiau buvo buvo grumtynių, varžovai daug griuvo.

Mums trūko to baigiamojo smūgio iš pavojingų zonų. Varžovas neblogai mus spaudė, tačiau silpniau tai darė, nei rungtynėse Kosove. Per pratęsimą atrodėme šviežiau, nors mūsiškai irgi buvo pavargę. Sveikinimai žaidėjams. Svarbiausia yra pergalė ir tai, kad patekome į kitą etapą. Visą kitą analizuosime vėliau“, – spaudos konferencijos metu sakė V. Čeburinas.

Strategas gyrė pergalingo įvarčio autorių, tačiau pabrėžė, kad neišnaudotų dėkingų progų rungtynėse taip pat buvo per akis.

„Įvarčio situacija buvo sunki, galiu pasakyti, kad galėjome įmušti kur kas lengvesnius įvarčius. Tačiau reikia pagirti Mathiasą, bet mes sakome, kad įvartį pelnė visa komanda. Kas liečia neišnaudotas progas, tai visada yra sakoma, kad tai -futbolas. Turėjome tokių progų, kur buvo lengviau įmušti, nei neįmušti. Tuo futbolas ir yra gražus, kurį milijonai žiūrovų stebi“, – teigė „Žalgirio“ treneris.

Pats treneris atskleidė, kad po pelnyto įvarčio pratęsimo metu emocijos „Žalgirio“ komandoje tiesiog sprogo. Maža to, po atšvęsto įvarčio raudoną kortelę prieš save išvydo vartininkų treneris Mantas Tamulionis.

Pergalė ir keliaujame toliau!!! AČIŪ visiems už palaikymą! Susitinkame vėl jau kitą antradienį liepos 19 d. 19 val. LFF stadione

Posted by FK Vilniaus Žalgiris on 2022 m. liepos 12 d., antradienis

„Buvo toks spaudimas, įmuštas įvartis, emocijos, suolas pakilo. Visi labai sveikino Mathiasą, vėliau teisėjams buvo pasiskųsta iš varžovų pusės, bet aš tokio vaizdo, kuris būtų vertas raudonos kortelės, nemačiau.

Su Mantu dirbame antrus metus, jis tikrai nėra konfliktiškas. Jei kalbėsime apie mane, tai pasakymas, kad buvau ramus bus netiesa. Visi laukėme įvarčio, jį įmušėme ir tada reikėjo jau po truputį nuraminti komandą. Viskas gali labai greitai pasikeisti, tad tuo metu reikia žaisti šaltais nervais. Su mielu noru pasidžiaugiau įvarčiu komandos rūbinėje“, – įvykius aikštėje ir už jos ribų paaiškino V. Čeburinas.

„Žalgiris“, patekęs į antrąjį Čempionų lygos atrankos etapą, Europos turnyruose sužais mažiausiai dar bent šešerias rungtynes. Tiesa, Lietuvos čempionų strategas dėl galimo didesnio krūvio, jei būtų patekta į kurio nors turnyro grupių etapą, nepergyvena.

„Jei atvirai, tai komplektaciją ruošėme prieš sezoną tokiam variantui. Šiai dienai turime dvi sudėtis, dar turime B komandą. Bus sunku, tačiau tam ruošėmės. Mums keliami maksimalūs tikslai. Turėjome tokį planą, jog turėtume gerus žaidėjus ant atsarginių žaidėjų suolo. Mes jį turime ir tai mums padėjo šiandien. Matėsi, kad kai kurie žaidėjai pavargo, nes tikrai padarė didelį darbą, bet yra ir tie, kurie pridėjo jėgos žaidime pakilę nuo suolo.

Kiekvienas žaidėjas gali atsidurti startinėje sudėtyje, todėl ir yra tokia konkurencija. Taip jie yra ugdomi. Apie papildymą šiai dienai negalvojame, nes esame susikomplektavę, tačiau treneriui visada norisi daugiau, tai yra normalu“, – teigė V. Čeburinas.

Treneris prisiminė ir „Ballkani“ klubo džiaugsmą burtų ceremonijos metu, kuomet sužinojo, jog jiems teks kautis su „Žalgiriu“. Kosovo čempionai tokius burtus sutiko su ovacijomis. Tačiau pasak V. Čeburino, įvykiai aikštėje atsakė į visus klausimus: „Taip, mes matėme tą jų džiaugsmą. Tai mums buvo papildoma motyvacija, tačiau aikštėje šiandien įrodėme, kad viskas yra kitaip. Tiesa, reikia pasakyti, kad „Ballkani“ komanda yra nebloga, gerai sukomplektuota.“

Žalgiriečiai Čempionų lygoje savo žygį pratęs jau kitą savaitę. Antrojo atrankos etapo pirmosios rungtynės bus žaidžiamos LFF stadione, atsakomosios – išvykoje. „Žalgirio“ varžovas vėlų antradienio vakarą. Jais taps „Vikingur“ (Islandija) ir „Malmo“ (Švedija) poros nugalėtojas. Pirmąją tarpusavio dvikovą namuose 3:2 laimėjo švedai.

Skaityti visą pranešimą