Valujavičius pasidalino šmaikščiu kadru: visi turim tą draugelį, kuris tave nustumia į antrą planą

Prieš 1 metus 118

Jau daugiau nei 40 dienų Atlanto vandenynu irkluojantis Aurimas Valujavičius socialiniuose tinkluose pasidalino savo kasdienybe iš kelionės. A. Valujavičius šį kartą užfiksavo kadrą panėręs po vandeniu, kuriame matyti ir jo irklinės valties dugnas.

„Visi turim tą draugelį, kuris vis bando geriau pasirodyti prieš kamerą arba tave nustumia į antrą planą. Tai va, Džekas yra būtent tas. Mano valties prižiūrėtojas, saugo nuo ryklių“, – šmaikščia žinute pasidalino keliautojas.

Prieš kelias dienas A. Valujavičius pasidalino pranešimu žiniasklaidai, kuriame buvo rašoma apie jo praleistas dienas vandenyne.

„Įveikiau jau trečdalį kelionės ir tuo pačiu sudėtingiausią bei labiausiai nenuspėjamą atkarpą. Dabar mano užduotis – saugiai nuplaukti iki Karibų salų: nuo ten iki Majamio manęs lauks techniškiausia maršruto dalis. Valties dugną jau teko panirus po vandeniu valyti du kartus, panašu, kad tai teks daryti maždaug kas 7 dienas.

Ateinančiomis dienomis sulauksiu stipresnio vėjo, tai padės laikyti didesnį greitį, nes dabar paskutines tris dienas irkluoju su pakankamai ramiu, 8 – 10 mazgų vėju ir maža banga. Idealus planas būtų per ateinančias 40 – 45 dienas pasiekti Dominykos Respubliką, matysim, kaip seksis.

Kol kas pasiilgstu tik šaltibarščių ir naminio maisto – nieko kito. Dar per trumpas laikotarpis, kad pasiilgčiau žmonių. Gal po 100 dienų galvosiu kitaip“, – pasakojo keliautojas.

A. Valujavičius šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą. Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Skaityti visą pranešimą