Valujavičius džiūgauja: neblogai pučia, o aš švilpiu su vėjeliu

Prieš 1 metus 39

Per Atlanto vandenyną vienas irkline valtimi keliaujantis lietuvis Aurimas Valujavičius dalijasi smagiomis naujienomis iš savo kelionės. Vaikinas naujausiame vaido įraše „Youtube“ džiaugiasi kelias dienas pučiančiu pakankamai stipriu vėju, gerokai greitinančiu jo kelionę.

„Sveiki, bičiuliai. Švilpiam. Trys mazgai, jau net ir diržą prisikabinau, nes būna bangelių tokių, bet dar nelabai aukštos. Apie 3 metrais, kartais 3,2 metro, susitvarkau.

Jau trečia diena, kaip neblogai pučia vėjukas – tai smagu. Irkluoju, kapoju, švilpiu su vėjeliu. Iš tikrųjų, vėjas vienintelis faktorius, kuris įtakoja irkluotojų nuotaiką. Tai dabar nuotaikos labai super“, – vaizdo įraše iš kelionės kalbėjo A. Valujavičius.

Kaunietis siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą. Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

„Dabar truputį trajektorija jau ne tiesiai į Vakarus, o truputį šiauriau, nebe 270 laipsnių, o stengiuosi 280 laipsnių. Taip Niallas sako, kad turiu irkluoti, taip ir darau. Aišku, kadangi vėjas nėra tiesiai iš Rytų, labiau iš Šiaurės rytų, šoninė banga truputį eina. Bet susitvarkau – ne pirmas kartas ir ne paskutinis. Smagu, yra ką veikti, nenuobodžiauju“, – pasakojo A. Valujavičius.

Keliautojo nuotykius galima sekti jo „Youtube“ ir feisbuko paskyrose.

Skaityti visą pranešimą