Valujavičiaus finišas ir vėl atidėtas: valtį nepalankia kryptimi neša vandenyno srovė

Prieš 1 metus 47

Per Atlantą irkluojančio Aurimo Valujavičiaus atplaukimas į Floridos pakrantę dar kartą atidėtas. Pagal naujausią informaciją, žemyną jis turėtų pasiekti antradienį – planus pakeitė nepalankios vandenyno srovės. 

Floridoje Aurimo Valujavičiaus laukiančių jam artimų žmonių žiniomis, pirmadienį planuotą finišą tenka atidėti. Aurimas Valujavičius, pasak jo laukiančiųjų artimų žmonių, irkluoja per naktį, nors yra pavargęs ir jaučia miego trūkumą: ilsėtis neleidžia valtį nepalankia krytimi nešanti vandenyno srovė.

Išplaukęs iš šios srovės Aurimas Valujavičius planuoja šiek tiek pailsėti, o tada tęsti irklavimą link nedidelio uosto į Pietus nuo Majamio.

Tikėtasi, kad Aurimas Valujavičius žemyną pasieks savaitgalį, vėliau finišas perkeltas į pirmadienį, planus keisti privertė ir priešpriešinis vėjas.

Lietuvis jau daugiau nei 110 dienų irkluoja iš vieno žemyno į kitą – iš Europos į Šiaurės Ameriką, taip norėdamas paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines bei tapti pirmuoju tai padariusiu lietuviu.

Skaityti visą pranešimą