Valstybinė žiniasklaida: Teherane nušautas Islamo revoliucijos gvardijos narys

Prieš 1 metus 54

Valstybinė žiniasklaida trečiadienį pranešė, kad prie savo namų Teherane buvo nušautas Irano revoliucijos gvardijos narys ir pridūrė, kad jis galėjo būti nužudytas per įsilaužimą. 

Į Islamo revoliucijos gvardijos korpuso (IRGC) narį, Qassamą Fathollahi, nežinomi asmenys prie jo namų pietų Teherane vėlai antradienį šovė keturis kartus, pranešė oficialioji naujienų agentūra IRNA.

Policija pastebėjo „vagystės požymių iš butų aplink šaudymo vietą“, priduriama pranešime.

Nuo rugsėjo 16 dienos, kai mirė 22 metų kurdų kilmės iranietė Mahsa Amini, kuri buvo suimta už tai, kad, kaip įtariama, pažeidė šalies moterų aprangos taisykles, Iraną krečia protestai.

Irano pareigūnai protestus vadina riaušėmis ir teigia, kad per visoje šalyje vykstančius neramumus žuvo šimtai žmonių, įskaitant saugumo pajėgų narius, o tūkstančiai buvo suimti.

„Ginkluoti nusikaltėliai“ centriniame Semiromo mieste šeštadienį, kur buvo susirinkę protestuotojai, nušovė sukarintų IRGC pajėgų „Basij“ narį, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Teheranas kaltina priešiškai nusiteikusias užsienio valstybes ir opozicijos grupes kurstant neramumus.

Praėjusį mėnesį Teheranas įvykdė mirties bausmę dviem 23 metų vyrams, kurie buvo nuteisti už su protestais susijusius išpuolius prieš saugumo pajėgas.

Teisėjai paskelbė dar 11 mirties nuosprendžių, iš kurių keturis Aukščiausiasis Teismas po apeliacijų paliko galioti.

Skaityti visą pranešimą