Vakaro desertas pasaulio futbolo čempionate: Portugalija – Urugvajus

Prieš 1 metus 53

Pirmadienį pasaulio futbolo čempionate Katare finišavo antrasis grupių etapo ratas, po kurio paiaiškėjo dar viena į aštuntfinalį patekusi rinktinė.

Ja tapo Portugalija, kuri sudėtingose ir kovingose rungtynėse 2:0 (0:0) išplėšė pergalę prieš Urugvajaus rinktinę.

Pastaroji dėl prarastų taškų gali kaltinti tik save, nes dvikovos metu neišnaudojo net kelių auksinių progų pasižymėti.

Rungtynių pradžioje Urugvajus buvo visiškai prispaustas prie savo vartų ir portugalai vienu metu kamuolį kontroliavo daugiau kaip 70 procentų laiko. Tačiau portugalų atakoms trūko aštresnių smūgių į urugvajiečių vartus.

Auksinę ir geriausią kėlinio progą susikūrė iš gynybos į greitą puolimą nuskubėjęs Rodrigo Bentancuras. Urugvajietis su kamuoliu pasileido bėgti nuo vidurio aikštės ir suklaidinęs net kelis gynėjus galiausiai atsidūrė vienas prieš Portugalijos vartininką Diego Costą.

R. Bentacuras paleido kamuolį vartų sargui tarp kojų, tačiau portugalui pavyko apsiginti.

Per likusį laiką urugvajiečiai dar labiau išdrąsėjo ir ėmė dažniau lankytis prie Portugalijos rinktinės vartų. Kėlinį pastariesiems baigė nemalonia gaida – dėl traumos tęsti rungtynių nebegalėjo Nuno Mendesas. Kairiojo krašto gynėjas aikštę paliko su ašaromis akyse.

Po pertraukos portugalai ėmė didinti spaudimą Urugvajaus vartams. Pradžioje pavojingai smūgiavo Joao Felixas, o 54-ą minutę kamuolys atsidūrė vartuose. Bruno Fernandesas atliko perdavimą į baudos aikštelę, tačiau kamuolio niekas nelietė ir šis nusileido į vartus.

Urugvajus 75-ą minutę buvo labai arti to, kad išlygintų rezultatą, tačiau pavojingas smūgis iš toli baigėsi sudrebinta vartų konstrukcija.

Dar po kelių akimirkų urugvajiečiai net du kartus griebėsi už galvų, kai puikių progų neišnaudojo Luisas Suarezas ir po keitimo pasirodęs Guillermo Varela.

Deja, bet urugvajiečiai savo progų neišnaudojo, o galiausiai 90-ą minutę į jų vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys. Jį sėkmingai realizavo dublį pelnęs B. Fernandesas.

Per pridėtą laiką portugalai turėjo dar du puikius šansus padidinti persvarą, tačiau smūgiai skriejo arba į vartininką, arba į vartų konstrukciją.

Po šios pergalės Portugalija H grupėje turi surinkusi 6 taškus ir užsitikrino vietą kitame etape. Urugvajus savo likimą spręs paskutinėse grupių etapo rungtynėse su Ganos futbolininkais.

Rungtynių eiga ir rezultatas:

Skaityti visą pranešimą