Vakare kelionės viešuoju transportu Vilniuje nebus lengvos: atnaujinti streiko tvarkaraščiai, dalis autobusų važiuos itin retai

Prieš 1 metus 61

„Susisiekimo paslaugos“ (JUDU) informuoja, jog jau atnaujinti gruodžio 12 d. vakaro streiko padėties tvarkaraščiai. Numatoma, kad vakare sumažės viešojo transporto reisų dažnumas.

Kaip skelbia JUDU, rečiau kursuos 1G, 2G, 3G, 5G, 6G, 5, 10, 33, 40, 49, 50, 53 ir 69 autobusų maršrutai.

Itin retai važiuos 6G, 10, 40, 49 ir 69 autobusų maršrutai.

„Sekite viešojo transporto judėjimą realiu laiku programėlėje „Trafi“, virtualioje JUDU švieslentėje bit.ly/VirtualiSvieslente, taip pat tvarkaraščius tikrinkite „m.Ticket“, www.stops.lt. Suprantame, kad besitęsiant streikui daugėja klausimų. Primename, jog daugelį atsakymų galite rasti ir www.streikas.lt parengtame DUK (puslapio apačioje)“, – primena JUDU.

Keleiviai taip pat informuojami, kad dėl snygio situacija sostinės keliuose stabilizavosi, tačiau yra vis dar sunkiai įveikiamų atkarpų.

„Grinda“ jau juda į mažesnio eismo intensyvumo gatves. Būkite budrūs, rinkitės saugų greitį, planuokite keliones su laiko atsarga“, – raginami keleiviai.

Savo ruožtu „Grinda“ praneša, kad snygiui vis atsinaujinant, pakartotinai siunčiama žiemos technika į I–III priežiūros kategorijų gatves. Tarp jų yra 580 miesto gatvių, kuriomis nuolat kursuoja viešasis transportas ir fiksuojami didžiausi transporto priemonių srautai.

„Tačiau jau galime skirti daugiau dėmesio ir mažesnio eismo intensyvumo gatvėms. Šiuo metu mūsų technika (greideriai ir traktoriai) dirba Dvariškių, Santariškių, Netimero, Švarno, Gulbinėlių, Veliuonos, Kurklių, Gulbinų, Zebedeno, Prašiškių, Žiedų, Linų, Pavilnio, Drebulės, Smalinės, Gilužio, Įsruties, Ribiškių Didžiojoje gatvėse. Taip pat valomi ir Tuputiškių serpantinas bei Ribiškių takas“, – rašo „Grinda“.

Remiantis dabartinėmis sinoptikų prognozėmis, snigs visą naktį.

Skaityti visą pranešimą