Vairuotojams sostinėje bus iššūkių: Geležinio Vilko gatvėje po Konstitucijos žiedu naktimis vyks darbai, eismas susiaurės

Prieš 1 metus 67

Geležinio Vilko gatvėje po Konstitucijos žiedu naktimis „Grinda“ pradeda paviršinių nuotekų tinklų rekonstrukcijos darbus. Per artimiausias 4 savaites ketinama rekonstruoti 315 metrų vamzdyno. Pranešama, kad darbai vyks naktimis, bus eismo ribojimų.

„Susidėvėjusių vamzdynų remontas visada kelia papildomų rūpesčių, nes urbanizuotoje teritorijoje tenka atlikti žemės kasimo darbus, dėl to tenka riboti transporto eismą.

Atsižvelgdami į tai, kad Geležinio Vilko gatvė yra bene intensyviausio transporto greitojo eismo gatvė Vilniuje, vamzdynų remontui pasirinkome betranšėjines technologijas: eismas bus ribojimas tik naktimis, tuo tarpu remontuojant tinklus atvirojo kasimu būdu eismas būtų ribojamas visą parą, o patys darbai užtruktų kur kas daugiau laiko“, – praneša „Grinda“.

Pagrindiniai darbai bus vykdomi naktimis nuo 22 val. iki 6 val. Šiuo paros metu po Konstitucijos prospekto žiedine sankryža bus ribojamas maksimalus leidžiamas greitis, eismas bus nukreipiamas viena eismo juosta.

Rekonstrukcijos metu bus atlikti šie darbai:

  • robotizuotomis kameromis nufilmuotas vamzdynas iš vidaus, patikslintos pažeidimų vietos, pobūdis ir mastas.
  • vamzdynas bus praplautas hidrodinamine įranga. Kartu su lietaus nuotekomis ar tirpstančio sniego vandenes srautais, taip pat per nusidėvėjusius vamzdžių sujungimus ar įtrūkius į vamzdyną patenka gruntas. Nusėdusios ant dugno smėlio sąnašos ženkliai sumažina vamzdyno pralaidumą.
  • šalinamos kitos sąnašos. Per lietaus nuotekų surinkimo šulinius į vamzdynus kažkokiu būdu patenka ne tik didesni ar mažesni rieduliai, bet ir senos padangos, plytos, kitoks statybinis laužas.
  • išvalius vamzdyną, vamzdžių sienelės bus užsandarintos. Tam bus naudojama CIPP (Cured-in-place pipe) technologiją.
  • bus suremontuoti paviršinių nuotekų šuliniai.
Skaityti visą pranešimą