Vairuotojams išdalinta 5000 spalvotų moksleiviškų linkėjimų

Prieš 1 metus 68

Prieš pat didžiąsias metų šventes VšĮ „Būk saugus LT“ drauge su socialiniais partneriais iš Lietuvos kelių policijos tarnybos bei Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacijos „Transeksta“ surengė bene daugiausia šypsenų generuojančią saugaus eismo akciją „Aš ir Tu – atsargūs, kai slidu“, rašoma pranešime.

Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Šiaulių apskrityse pareigūnai drauge su mokinukais vairuotojams išdalino beveik 5000 atviručių su linkėjimais ir prašymais automobilininkams žiemiškomis sąlygomis pakoreguoti savo elgseną prie vairo.

Kauno Vaišvydavos pagrindinės mokyklos mokytoja Dijana Skučienė paruošė net 15 skirtingų atviručių eskizų, kuriuos 5–6 klasių moksleiviai nuspalvino ir pavertė unikaliais asmeniniais prašymais išvengti situacijų, kai neadekvačiai įvertinta kelio būklė, pernelyg didelis greitis ar prasta automobilio techninė būklė tampa avarijų priežastimis.

Apie 3000 tokių atviručių vaikai įteiks savo tėveliams ar vairuojantiems šeimos nariams, o likusią dalį išdalins Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės bei Šiaulių gatvėmis zujantiems automobilininkams. Policijos pareigūnai kelioms akimirkoms sustabdė vairuotojus, o vaikai – pasveikino su gražiausiomis metų šventėmis ir palinkėjo saugių kelionių.

Dalis moksleivių sukurtų siurprizų įteikta techninės apžiūros stotyse vairuotojams, atkeliavusiems su nepriekaištingai prižiūrėtomis ir teigiamą patikros išvadą gavusiomis transporto priemonėmis.

Akcijos „Aš ir Tu – atsargūs, kai slidu“ iniciatoriai prašo visų – policijos pareigūnų, pedagogų ir kiekvieno vairuotojo prisidėti prie vaikų saugaus elgesio įgūdžių viešajame eisme formavimo, priminti apie pavojus, tykančius slidžiame kelyje, skatinti moksleivių įsitraukimą į savo ir šalia esančiųjų saugaus gyvenimo kūrimą.

Skaityti visą pranešimą