Vairuotojai suskubo keisti padangas – nors kainos išaugo, dauguma nežada taupyti

Prieš 1 metus 91

Prasideda padangų keitimas. Servisų atstovai sako, kad vairuotojai tampa sąmoningesni ir nebelaukia paskutinių dienų. Tiesa, šį kartą jiems teks sumokėti daugiau. Naujos padangos brango penktadaliu,  pabrango ir jų montavimas bei perdirbimas.

Vairuotojai jau sureagavo į šąlančius orus. Nelaukdami lapkričio 10-osios, kai bus draudžiama važinėti su vasarinėmis padangomis, žieminėmis rūpintis pradėjo jau dabar. Tiesa, sako pastebėję, kad kainos lyginant su pernai padidėjusios, bet taupyti joms neketina.

Padangų pardavėjai sako, pirmųjų klientų sulaukė dar rugsėjį. Dabar jų srautas gerokai išaugęs. Manoma, kad iš anksčiau vairuotojai pradėjo rūpintis padangomis, ne tik siekdami vėliau išvengti eilių, bet ir planuodami savo finansus. Mat tiek už padangas, tiek už jų montavimą šį kartą teks mokėti daugiau.

„Taip grubiai vien padangos yra 10-20 procentų brangesnės, lyginant su pernai metų kainom. Ir paslaugos iš tikrųjų panašiai iki 15-20 procentų pabrango“, – sakė „Egzotikos“ padalinio vadovas Aivaras Valentinavičius.

Nepaisant to, kad kainos kilstelėjo, pasak pardavėjų, pardavimai nesumažėjo.

„Labai nemaža dalis vairuotojų galbūt jau ruošėsi iš anksčiau, taupė, atidėliojo kažkokią pinigų sumą į santaupas, kad įsigytų padangas iš karto, bet labai populiari yra padanga pirkti išsimokėtinai“, – pabrėžė A. Valentinavičius.

Didėjantys energijos kainos neaplenkė ir padangų perdirbėjų. Pasak atliekų tvarkymo įmonės „Ekobazė“ atstovės, perdirbant sunaudojama itin daug elektros energijos, o jos kaina išaugo net keturis kartus. Todėl šį sezoną padangų perdirbimo kaina padidėjo 25 procentais. Iki metų pabaigos dar didinti kainų neplanuojama, tačiau jei situacija energetikoje nesikeis, ji dar didės.

„Palies žemės ūkio bendroves, kurie keičia padangas, tai labiau tai paliestų, aišku, verslo subjektus. Tačiau vėl gi, jeigu padangų importuotojams, pardavėjams brangs padangų sutvarkymas, tai galiausiai tai atsidurs ant padangos, kaip prekės kainos“, – sakė Marina Curko-Notkuvienė.

Senas padangas galima pristatyti į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles savivaldybėse. Jose nemokamai iš vieno gyventojo kartą per metus priimama iki 4 padangų.

Skaityti visą pranešimą