Vairuotojai stebisi viena Kauno pilies žiedo vieta: tikras fenomenas

Prieš 1 metus 67

Kad ir kaip paradoksaliai skambėtų, po Kauno pilies žiedinės sankryžos rekonstrukcijos viena jo vieta kauniečiams atrodo tiesiog per lygi. Nuokalnė ir gana staigus posūkis atvažiuojant nuo P. Vileišio (Vilijampolės) tilto priverčia pasijusti šonaslydžio meistrais, o mažiau patyrusiems vairuotojams baigiasi nevaldomu piruetu ar net smūgiu į stulpą.

„Pilies žiede kažkoks nesusipratimas, neįsilėkit nuo tilto“, – praėjusio šeštadienio vakarą „Kas vyksta Kaune“ grupėje skersai važiuojamosios dalies apsisukusio „Toyota Prius“ ir kito automobilio nuotrauka dalijosi kaunietė.

Ne vienas komentatorius pastebėjo, kad minėta vieta pavojinga: „Juokai juokais, bet tikrai kažkas ne taip su danga atvažiavus nuo tilto į žiedą. <…> Nepasakysiu, kada tiksliai važiavau, bet buvo vidurdienis, oro temperatūra apie +7, pristabdžius mašina čiuožė.“

„Ten pastoviai slidu, tik truputį palyja ar pašąla ir jau nešioja. Nors visur kitur būna dar gera danga. Tikrai fenomenas“, – rašė kitas socialinio tinklo vartotojas, vairuotojai pastebėjo, kad automobilio kontrolę ypač lengva prarasti judant antra juosta.

„Būtent toje vietoje ir mes esame posūkyje išslydę iš antros juostos į kitą, net tuos kalnelius peršokome, o greičio nebuvo“, – prisiminė kaunietė. Automobilis čia esą pradeda slysti net važiuojant 30 km/val.

Šioje vietoje pernai užfiksuota ir rimtesnių eismo įvykių. Sausio antroje pusėje į stulpą rėžėsi „Opel“ transporto priemonė, prabėgus kiek daugiau nei dviem savaitėms, ten pat sudaužytas „Volvo“. Reikia pažymėti, abu vairuotojai buvo neblaivūs.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Skaityti visą pranešimą