Vairuotojai abejoja Ringauduose atsiradusio kelio ženklo reikalingumu: noras geras, bet sprendimas nelogiškas

Prieš 1 metus 78

Ringauduose, krašto kelyje Nr. 140 Kaunas-Zapyškis-Šakiai, atsiradęs kelio ženklas jau kurį laiką erzina vairuotojus. Kauniečio manymu, nors bandyta išvengti spūsčių, toks sprendimas nelogiškas ir kelia dar daugiau sumaišties. Tuo metu Kauno rajono savivaldybė žada eismo srautų suvaldymo studiją ir galimą pertvarką, tačiau perspėja, kad iki tol pažeidėjus kontroliuos Kelių policija.

„Gal galėtumėte pasidomėti kelio ženklu Kauno rajone, Ringauduose, prieš posūkį į Sodų gatvę, link Vytauto Didžiojo universiteto Ugnės Karvelis gimnazijos? Prieš kokį pusmetį atsirado ženklas, draudžiantis sukti į kairę link mokyklos. Suprantu, kad tikslas buvo sumažinti kamštį, kuris būna kiekvieną rytą, važiuojant nuo Ringaudų link Akademijos. Noras geras, bet sprendimas nelogiškas”, – praėjusią savaitę laišką „Kas vyksta Kaune” redakcijai atsiuntė skaitytojas.

Vyras teigė, kad sprendimas minėtoje vietoje įrengti nukreipiamąjį kelio ženklą „Važiuoti tiesiai” nelogiškas, nes apsunkina tėvų galimybes privažiuoti prie gimnazijos ir saugiai išleisti vaikus.

„Negalintys pasukti į kairę, Sodų g., turi važiuoti iki žiedo ir grįžti atgal, kad galėtų įvažiuoti į tą pačią Sodų g. Tik grįžimas nuo žiedo užima nemažai laiko, nes ta kryptimi taip pat yra kamštis. Tada vienintelė vieta išleisti vaikus į mokyklą yra Pilėnų g., ties „Express market”. Bet ten taip pat eismas yra labai apkrautas”, – dėstė vyras.

Kelio ženklas Ringauduose / Skaitytojo nuotr.

Anot jo, spūstis krašto kelyje Nr. 140 Kaunas-Zapyškis-Šakiai, abiem kryptimis, formuojasi visai ne dėl to, kad yra norinčių sukti į Sodų g.

„Už kokių 100 m nuo to posūkio yra pėsčiųjų perėja, per kurią eina mokiniai, sustabdydami eismą. Ir dėl to visada yra pakankamai tarpų, kad būtų galima pasukti į Sodų g. nesustabdant eismo. Beje, kelio ženklas draudžiantis sukti į kairę atsirado prieš kokį pusmetį, o prieš kokį mėnesį atsirado ir kelio ženklai draudžiantys sustoti prieš pėsčiųjų perėją.

Taigi, patogios ir saugios vietos vaikams išleisti į mokyklą dabar nėra. O kamštis kaip buvo prieš tai, taip yra ir dabar. Tiks policija turi dar vieną vietą, kur padalinti baudų tiems, kurie vis dėlto pasuka į kairę. Viskas labai gerai matosi nuo 7.30 iki 8.00 val. ryto. Juo labiau, nematau šio ženklo tikslingumo kitomis valandomis”, – teigė vyras.

Dėl pažeidėjų prašys policijos pagalbos

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėja Gita Kaminskienė, Lietuvos automobilių kelių direkcija (LKAD) kelio ženklą „Važiuoti tiesiai” krašto kelyje Nr. 140 Kaunas-Zapyškis-Šakiai įrengė siekdama Šakių plento ir Sodų g. sankryžoje nukreipti automobilių srautus kitomis gatvėmis ir sumažinti automobilių spūstis Šakių pl.

„Kauno rajono savivaldybės administracija, atsižvelgdama į Akademijos seniūnijos 2021 m. kovo 3 d. raštą Nr. AKSD-64 „Dėl kelio ženklų įrengimo”, 2021 m. kovo 29 d. vykusiame Saugaus eismo komisijos posėdyje nutarė minėtą kelio ženklą įrengti ir Sodų g., o nustatę, kad didžiausi eismo srautai yra piko metu, t. y. tarp 7-9 val., gyventojų patogumui, pritarė ir papildomos lentelės, nurodančios ženklo galiojimo laiką, įrengimui. Atsižvelgiant į rašte paminėtą aplinkybę, kad šio kelio ženklo dažnai nepaisoma, Kauno rajono savivaldybės administracija kreipsis į Kauno vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyrių ir prašys pakontroliuoti situaciją”, – komentavo G. Kaminskienė.

Eismo pralaidumą žada gerinti

Ji pažymėjo, kad 2022 metų rugpjūčio 23 dieną Kauno rajono savivaldybėje svečiavosi susisiekimo ministras Marius Skuodis, viceministrai – Julius Skačkauskas bei Marius Tarnauskas, Kauno rajono savivaldybės atstovai, Kelių direkcijos direktorius Remigijus Lipkevičius, kurie aplankė labiausiai problematiškas Kauno rajono vietas.

Jas įvardijo ir G. Kaminskienė: „Vandžiogalos pl. (diskutuota dėl Domeikavą ir Kauną jungiančio Vandžiogalos pl. rekonstrukcijos), Šakių pl. (krašto kelias Nr. 140 Kaunas-Zapyškis-Šakiai) – buvo aptariami klausimai dėl spūsčių ties Ringaudais ir Akademija suvaldymo, eismo srautų sureguliavimo. LAKD vadovai patikino, kad artimiausiu metu bus parengta eismo srautų suvaldymo studija, o vėliau pagal ją bus planuojama transporto srautų pertvarka”, – komentavo Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėja.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Skaityti visą pranešimą