„Vagner“ vadovas sako, kad jo pajėgos Ukrainoje daugiau neims belaisvių

Prieš 1 metus 63

Jis reagavo į „Telegram“ kanale paskelbtą įrašą, kuriame neva du ukrainiečiai nusprendžia nušauti karo belaisvį rusą. Nieko nepasakyta apie tai, kur padarytas šis įrašas ir iš kur paimtas, patikrinti jo autentiškumo neįmanoma.

„Visus žudysime mūšio lauke. Nebeimsime karo belaisvių!“ – sakoma sekmadienį paskelbtame J. Progožino garso įraše. J. Prigožinas pridūrė, kad tariamai ukrainiečių nušauto ruso vardas ir pavardė nežinomi. Jis sakė, kad jo grupuotė nenori pažesti tarptautinės teisės, draudžiančios žudyti karo belaisvius, todėl žudys mūšio lauke.

Apie „Vagner“ samdinių buvimą pranešta iš konfliktų zonų Ukrainoje, Sirijoje, Libijoje, Malyje, Centrinės Afrikos Respublikoje, grupuotė kaltinama ten vykdžiusi nusikaltimus.

Balandį pasirodžius vaizdo įrašui, kaip rusų kareiviai nupjauna galvą į nelaisvę paimtam ukrainiečiui kariui, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasmerkė Rusijos „žvėris“.

J. Prigožinas neigė Rusijos nevyriausybinės organizacijos ir „Vagner“ dezertyro kaltinimus, kad už tai atsakingi jo pajėgų nariai.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą