V.Šeškus: su šitais vyrais galiu eiti prieš bet kurią LKL komandą

Prieš 1 metus 73

Kauno „Žalgiris“ Šiauliuose vykusiose Kariaus Mindaugo taurės (KMT) finalinėse rungtynėse 81:77 įveikė Jonavos „CBet“ krepšininkus.

Po rungtynių vyriausiasis jonaviečių treneris Virginijus Šeškus rado palyginimą šiam finalui.

„Finalas, manau, kad buvo pavykęs. Bijojome, kad būsime pavargę emociškai. Pradžioje sunku buvo, kadangi nepavyko tai, ką buvome susitarėme. Mačas priminė 2014 metus, kai taip pat atsilikome po dviejų kėlinių nuo varžovų. Istorija tokia, kad reikia žaisti. Jeigu būtume laimėję, tuomet tai būtų grynas pakartojimas. „Žalgiris“ yra fiziška komanda ir prieš juos sunku rasti kažkokių pranašumų. Jie turi kažkokių trūkumų. Reikėjo gerai pataikyti. Pradėkime nuo to, kad biudžetai skiriasi apie 20 kartų“, – kalbėjo V.Šeškus.

– Teigėte, kad jeigu laimėsite – baigsite karjerą. Ko pritrūko?

– Turbūt, kad nenorėjau baigti karjeros. Žaidėjai net akcentavo, kad pirmą kartą matė mane tokį ramų. Mes buvome „išsitaškę“ emociškai.

– Prieš KMT finalo ketvertą komanda atrodė išsikvėpusi. Kaip pavyko atsigauti per kelias dienas?

– Pajaučiau penktadienį, kad žaidėjai dėl to nepergyvena. Prienai tarsi paskutinė komanda, bet tai išsitrynė. Visi susikoncentravome ir galvojame, kad galime nuplauti tą kartėlį. Nepasakyčiau, kad tai buvo sensacija. Jie yra ant bangos, bet mes čia viską aptvarkėme.

– Daugiau džiaugsmo, kad užėmėte antrą vietą ar kartėlio, kad nepavyko laimėti?

– Ramybės. Jeigu būtume užėmę trečią vietą, tada galbūt būtų daugiau džiaugsmo. Kad įveiktum „Žalgirį“, turi sužaisti labai geras rungtynes, o jie turi sužaisti bent vidutiniškas. Manau, kad nesužaidėme labai gerai. Esant apylygiam rezultatui, jie turėjo antrų šansų. Taikėme rizikas, bet tai neveikė. Žaidėjai buvo pervargę ir buvo sunku tai įvykdyti. Kažkiek sėkmės buvo, kad patekome čia. Ketvirtfinalyje turėjome parankius varžovus, bet savo žaidimo nenuvertiname.

– Ar nebuvo klaidos nusiųsti į tritaškių konkursą D.Bičkauskį?

– Tuo metu Watsonas sirgo ir Bičkauskis varžėsi su Laksa. Suprantu, ką norite pasakyt ir tokioje situacijoje komandos deleguoja žaidėjus, kurie nežaidžia. Yra reikalavimai ir iš LKL. Tai kažkiek jautėsi ant Dovio, bet galbūt jis vis tik irgi norėjo laimėti tą konkursą.

– Kiek rimta G.Watsono trauma?

– Matėsi, kad skaudėjo jam. Esu labai patenkintas juo, kadangi kitas jo vietoje atsisėstų. Lietuvis galbūt atsisėstų, o užsienietis – tikrai. Jis pats veržėsi į aikštę ir nori atsakomybės. Per rungtynes būna, kad mane žaidėjai išveda iš kantrybės, bet suprantu, kad su šitais vyrais nebijau eiti žaisti prieš bet kurią komandą Lietuvoje.

– R.Milašius juokais sakė, kad Jonava vėl gadina finalo ketvertą. Kaip priimate šią nuomonę?

– Manau, kad tai vis tik juoko forma. Mes tikrai nesugadinome ketverto. Mes esame maža komanda ir visi skamba. Mūsų laimėjimas vakar buvo sensacija ir tikrai pagyvinome šią šventę.

Skaityti visą pranešimą