V.Šeškus apie savo lyderį: kai žmogus gali išeiti, ir į trenerio velnių davimą gali reaguoti visai kitaip

Prieš 1 metus 67

Jonavos „CBet“ fantastiškai pradėjo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezoną, bet pastaruoju metu sutrumpėjusi rotacija siausti nebeleidžia.

Jonaviškiai antrą kartą suklupo prieš Utenos „Uniclub Casino – Juventus“, o šiose rungtynėse komandos strategas Virginijus Šeškus iš esmės rėmėsi šešių žmonių rotacija, tik keliems epizodams išleisdamas Robertą Syčių ir Nedą Rauluševičių.

Po rungtynių strategas pripažino, kad galėjo būti kiek per griežtas visas jėgas atidavusiems žaidėjams.

„Per rungtynes daviau žaidėjams velnių, bet iš kitos pusės noriu padėkoti tiems penkiems ar šešiems vyrukams, kurie padarė taip, kad ta televizinė transliacija nebūtų nuobodi. Stengėmės, kažkur nepasisekė, bet jei ėmiau dvi minutės pertraukėles iš eilės, kad padarytume derinį ir vis tiek jo nepadarėme, reiškia tikrai galvos neveikė.

Matėte, pirmą, antrą kėlinį dar viskas buvo gerai, mūsų apgavystės, opcijos veikė, bet po to pradėjo žmonės nemąstyti, kai oro trūksta. Šiandien tarėmės žaisti tą lėtesnį krepšinį, neskubėti ir nepadaryti daugiau nei dešimties klaidų. Neišėjo, 19 klaidų, dėl to gavome greitų atakų ir tikrai buvo sunku atsilaikyti. Lenkiu galvą prieš vyrus, iki pat galo nebuvo aišku, kas laimės“, – teigė strategas.

V.Šeškus apžvelgė ir nuvylusį Jeffery Garretto pasirodymą – nominalus komandos lyderis pirmuosius taškus pelnė tik po ilgosios pertraukos ir rungtynėse atrodė tarsi nesavas. Treneriui kilo įtarimų ir dėl žaidėjo pasąmonę užvaldyti galėjusių minčių apie išpirkti besikėsinančių klubų dėmesį.

„Man tos rungtynės priminė, kai žaidėme atrankoje prieš rumunus. Šiandien metė du tritaškius ir nei į lanką, nei į lentą nepataikė. Šiandien turėjome gal šešis tokius metimus. Šimtu procentų pritrūko jo indėlio, reikės pasišnekėti, kas čia buvo. Galvoju, kad kiekvienas žaidėjas negali visą sezoną žaisti viename tempe, vis tiek būna tokių išimčių.

Kaip tik šiandien šnekėjome, gal jis pradėjęs galvoti apie tuos perpirkimus, kai tai vyksta, nėra gerai. Reikia šnekėtis, aiškintis tą situaciją. Iš kitos pusės taip, jis turi kuo geriau žaisti, kas būtų susidomėjimas. Kai žmogus gali išeiti, ir į trenerio velnių davimą gali reaguoti visai kitaip. Stengėsi gynyboje, gal jam kažkas yra, mes dabar visi komandoje tokie kažkiek sirguliuojantys“, – tikino specialistas.

Strategas apžvelgė ir postūmį naujoko paieškose.

„Dar nežinau. Šnekame su potencialiais kandidatais, vadovui buvo perduota, jis šneka ir jo reikia klausti. Akivaizdžiai matyti, kad mums reikia „combo“ gynėjo ar „pirmo numerio“, nes Dovis gali žaisti „combo“. Toje pozicijoje... Viskas gerai su Staniuliu, žaidė, stengėsi, bet jaučiausi, kad trūksta patyrimo, jog valdytų komandą“, – neslėpė V.Šeškus.

Tuo tarpu Utenos ekipos vyriausiasis treneris Donaldas Kairys galėjo pasidžiaugti rungtynėmis.

„Labai gera pergalė mums, sakyčiau, dviguba, nes ne tik uždirbome tašką, bet ir atėmėme jį iš savo tiesioginių konkurentų. Rungtynės pradžioje vyko sunkiai, bet pagrindinis dalykas buvo nenusileisti kovingumu, nes Jonava yra emocionali, kovinga komanda, žinojome, kad visas 40 minučių reikės kentėti. Atšokę kamuoliai laimėti 33:19 parodo, kad mes buvome kovingi“, – teigė specialistas.

Abi komandos turės savaitę pasiruošti kitoms rungtynėms – Utenos ekipa sekmadienį vyks į Prienus, jonaviškiai tik kitą pirmadienį priims Klaipėdos „Neptūną“.

Skaityti visą pranešimą