Užutrakį apgaubs romantiška muzika iš mėgstamų kino filmų

Prieš 1 metus 141

Pirmąkart muzikos festivalyje „Užutrakio vakarai“ viešės Kauno simfoninis orkestras su originalia programa „Muzika kino filmams“. Rugpjūčio 14 dieną Užutrakio dvaro rūmų terasoje žiūrovų laukia įspūdingas, nostalgiškas susitikimas su žinomų filmų muzika, kurį lydės me tik gerai pažįstamos melodijos, bet ir prisiminimus keliantys vaizdai.

Orkestrui diriguoja Užutrakio publikai gerai pažįstamas ir jos mylimas dirigentas Vilamantas Kaliūnas, dirbantis Hamburge, Vokietijoje, bei Lietuvoje.

Kauno miesto simfoninis orkestras (KMSO) išaugo iš 1988 metais įkurto Kauno kamerinio orkestro, kuriam nuo 2000 m. vadovauja Algimantas Treikauskas. Kolektyvo vyriausiasis s dirigentas – Konstantin Orbelian(JAV).

Prestižinių „Grammy“ muzikos apdovanojimų nominantas Kauno miesto simfoninis orkestras yra neatsiejama Kauno, Lietuvos ir viso Baltijos regiono kultūrinio gyvenimo dalis. Per praėjusius sezonus orkestras įgyvendino sėkmingus išskirtinius pasaulinius leidybinius projektus ir turėjo garbę koncertuoti su geriausiais pasaulio solistais, kurie yra laukiami svečiai svarbiausiose pasaulio teatrų bei koncertų scenose, tokiose kaip „Metropolitan Opera“ (Niujorke), „Royal Opera House“ (Londone), „La Scala Opera“ (Romoje), „Berlin Philharmonic“ (Berlyne). Baritonai Dmitri Hvorostovsky, Marco Caria, tenorai Lawrence Brownlee, Charles Castronovo, Stephen Costello, John Osborn, José Carreras, Stefano Secco, bosas Ildar Abdrazakov, sopranai Renée Fleming, Nadine Sierra, Ekaterina Siurina, Isabel Bayrakdarian, Oksana Dyka, Asmik Grigorian, Lynette Tapia, Barbara Frittoli, Veronika Dzhioeva, mecosopranai Elīna Garanča, Oksana Volkova –  tai tik keletas nuostabių atlikėjų, su kuriais pasirodė Kauno miesto simfoninis orkestras.

Muzika yra vienas iš galingiausių emocijas sukeliančių veiksnių, skatinantis mus įsijausti, o gal net susitapatinti su ekrane rodomais herojais bei besikeičiančiomis filmo siužeto linijomis. Sklisdamos garso bangos sukelia ne tik gilų emocinį išgyvenimą, bet ir galybę fizinių pojūčių. Prieš beveik šimtmetį tą supratę filmų kompozitoriai ėmė keisti muzikos vaidmenį kino filmų industrijoje.

Šiandien tikriausiai retas įsivaizduojame, kad filmas galėtų būti rodomas be jį papildančio garso takelio. Laikui bėgant stipriai keitėsi ir pačios kino filmų muzikos kūrimo technologijos bei funkcija. Tačiau šiomis dienomis galime džiaugtis ir mėgautis jos galia bei sukeliančiais pojūčiais.

Kauno miesto simfoninis orkestras, diriguojamas Vilmanto Kaliūno, pakvies pasinerti į filmų pasaulį. Kartu jie atliks populiariausių filmų muziką. Šių, visiems puikiai žinomų, filmų garso takeliai žavi, stebina ir užburia viso pasaulio kino ir muzikos mylėtojus. Be to, ne kartą buvo įvertinti prestižiniais apdovanojimais.

Festivalį remia Lietuvos kultūros taryba, Trakų rajono savivaldybė, globoja Seimo narė Edita Rudelienė. Festivalio partneris – Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija.

Išsamiau apie festivalį www.uzutrakiovakarai.lt. Koncertas vyks Užutrakio dvaro rūmų terasoje, 19 val. Esant prastam orui – Europos salėje.

„Užutrakio vakarų“ informacija  

Skaityti visą pranešimą