Už prasitęsusią nesėkmių seriją sirgalių atsiprašęs Maksvytis: pralaimėjimai yra mūsų galvose

Prieš 1 metus 75

Rimo Kurtinaičio auklėtiniai pirmadienį rezultatu 80:75 (23:17, 16:16, 19:19, 22:23) palaužė Kauno „Žalgirį“ (15-3), kuris patyrė jau penktą pralaimėjimą iš eilės. Po rungtynių komandos žaidimu nusivylęs treneris Kazys Maksvytis norėjo atsiprašyti sirgalių ir akcentavo blogą savo žaidėjų mentalitetą.

„Sveikinimai vilkų komandai su pergale. Nesu patenkintas, kaip komanda atėjo į rungtynes ir turiu atsiprašyti sirgalių už tokią ilgą pralaimėjimų seriją. Nemanau, kad tai yra, tai, ką mes treniruojamės su „Žalgiriu“.

Šiandien visi matėme, kad žaidėjams lyg trūksta šviežumo, vieno papildomo žingsnio. Kai yra tokia situacija, reikia pajungti 100 procentų savo galimybes, savo galvą. Šiandien to nebuvo. Vilkai žaidė su gera energija visas rungtynes, o mes tik atkarpomis. Ypač po pralaimėtų rungtynių, komanda turėtų kitaip sureaguoti. Tikiuosi, kad tai daugiau nepasikartos ir. Manau, kad pralaimėjimai yra mūsų galvose“, – po penkto pralaimėjimo iš eilės sakė K. Maksvytis.

Trečio kėlinio viduryje buvote padarę 17 klaidų, o rungtynes baigėte su 18 klaidų. Iki tol buvo koncentracijos problemos?, buvo paklausta Kauno ekipos trenerio.

– Pirmoje rungtynių pusėje buvo labai mažai koncentracijos. Varžovai laikė aukštą kontakto lygį, o mes skundėmės teisėjams ir panašiai. Kitas dalykas, su vilkais šiemet žaidžiame penktą kartą. Visus kartus buvome laimėję. Kartais tokiomis akimirkomis įvyksta atsipalaidavimas, šiandien taip buvo.

– Trys paros atsigauti – kaip ir nemažai. Ar tikrai to šviežumo trūko?

– Nemažai, kai komandai viskas gerai, bet kai komanda yra tokioje fizinėje ir emocinėje duobelėje, tai, man atrodo, yra per mažai. Iki sekančių rungtynių turime keturias dienas ir, manau, kad to pilnai užteks. Nenoriu savęs teisinti. Pralaimėjome, vilkai buvo stipresni.

– Antrajame kėlinyje pabandėte išleisti Karolį Lukošiūną. Pastarasis surinko -7 naudingumo balus. Duodate jam šansų ir Eurolygoje. Kiek tikitės daugiau gauti iš jo?

– Blogas Karolio išėjimas. Nenoriu sakyti, kad jis šiandien pralošė rungtynes, bet buvo ir kiti žaidėjai, kurie pirmoje pusėje tiesiog nežaidė ir pradėjo tik po pertraukos. Kiekvienas žaidėjas, kuris gauna šansą, turi išnaudoti jį 100 procentu. Šiandien buvo tokių žaidėjų, kurie to šanso neišnaudojo.

– Tik prieš rungtynes sužinojote, kad nežais Jeffrey Tayloras. Gal žaidėjai šiek tiek dėl to atsipalaidavo?

– Nenoriu teisinti, kad atsipalaidavo ar buvo pavargę. Pralošė. Kai neatsakai kontaktu, tai yra blogas mentalitetas, kurį aš norėčiau išgyvendinti.

– Iš smagesnių dalykų – po pertraukos matėme seną gerą Luką Lekavičių. Kas jį stabdo nuo stabilaus žaidimo?

– Kažkiek traumos, kažkiek ir varžovai. Prieš vienokias gynybos sistemas jam lengviau, prieš kitas sunkiau. Aišku, tikimės, kad jis įsibėgės. Ypatingai, kol neturime Isiaho Tayloro. Jį tikimės turėti prieš KMT turnyrą.

– Penktas pralaimėjimas paeiliui. Koks yra geriausias būdas išlipti iš šitos blogos atkarpos?

– Pailsėti ir sunkiai dirbti iš naujo. Nematau jokio kito būdo. Tik sunkus darbas ir šimtaprocentinis atsidavimas, kurio nebuvo.

Skaityti visą pranešimą