Utenos rajone – dramatiška įlūžusio žvejo ir kartu buvusio vyro gelbėjimo operacija

Prieš 1 metus 88

Gelbėjimo operacijoje dalyvavo policijos pareigūnai ir ugniagesiai.

Policijos atstovai praneša, kad Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo skyriaus specialistas Lukas Matuškevičius ir vyriausiasis patrulis Jokūbas Kuzma nedelsdami reagavo į pagalbos šauksmą. Atvykusius į nelaimės vietą pareigūnus pasitiko vyras, kuris nurodė, kad žvejojo kartu su kaimynu ir šis įlūžo. Vyras bandė gelbėti kaimyną, tačiau nepavyko. Pareigūnai kartu su priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narais, panaudoję gelbėjimo roges ir gelbėjimo virvę, vyrą sėkmingai ištraukė ant kranto.

Utenos rajone – dramatiška įlūžusio žvejo ir kartu buvusio vyro gelbėjimo operacija

© PAGD

Į įvykio vietą atvyko Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir Užpalių ugniagesių komandos ugniagesiai gelbėtojai.

„Vienam žmogui svarbiausia gyvybė, o kitam – žuveliokas, dėl kurio galima ja rizikuoti“, – sakė įlūžusį žvejį ir jo draugą gelbėjęs Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis ugniagesys gelbėtojas Agnius Berniūnas.

Gelbėtojams privažiavimą prie ežero apsunkino sniegas, jų automobilis užklimpo likus 200 m iki ežero.

„Pasiėmęs gelbėjimo ratą ir prisirišęs virvę bėgau ledu iki skęstančio žvejo, kuris buvo už 300 m nuo kranto, bėgdamas pats įlūžau, bet su smaigais greit išlipau. Įšokęs į eketę prie skęstančiojo, bandžiau jį kalbinti, bet žmogus nebekalbėjo. Uždėjau jam gelbėjimo ratą, pririšau virvę ir parodžiau ant kranto likusiems ugniagesiams, kad trauktų jį. Paskui mane su gelbėjimo rogėmis bėgo ugniagesys gelbėtojas Aurimas Motiejūnas.

Utenos rajone – dramatiška įlūžusio žvejo ir kartu buvusio vyro gelbėjimo operacija

© PAGD

Paguldėm nukentėjusįjį ant rogių ir stūmėme į krantą. Skendusio vyro draugui tuo metu liepiau gulėti ir nesikelti, kad neįlūžtų. Paskui grįžau, pririšau virvę ir partempėme jį į krantą. Bėgdamas ledu, pats net keturis kartus įlūžau, nes ledo storis tesiekė 3-4 cm“, – pasakojo A. Berniūnas.

Pasak ugniagesio gelbėtojo, ši gelbėjimo operacija buvo itin sudėtinga ir pareikalavo daug jėgų, nes vyrai buvo ežero viduryje, iki jų atstumas didelis, ne tik nubėgti iki jų, bet ir partempti juos ant kranto buvusiems ugniagesiams buvo nelengva, jiems padėjo ir policijos pareigūnai. Išgelbėję žmones, narai antrą kartą lipo ant ledo surinkti ten likusios žvejų įrangos.

Iš eketės ištrauktas žvejys buvo perduotas greitosios pagalbos medikams ir nuvežtas į ligoninę. Kitas vyras dėkojo gelbėtojams ir teigė nuo šios dienos švęsiantis antrąjį savo gimtadienį.

„Noriu palinkėti žvejams branginti savo gyvybes. Vienoj vietoj ledas galbūt yra pakankamo storio, bet už kelių žingsnių jis gali būti pražūtingas. Manau, šie išgelbėti vyrai suprato, kaip lengvai gali prarasti gyvybę ir daugiau taip nerizikuos“, – sakė gelbėtojas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą