Ukrainos vėliavos spalvos dažais nudažytas paminklas sovietų kariams: policija sulaikė įtariamuosius

Prieš 2 metus 159

Pirminiais duomenimis, balandžio 10 d. 13 val. 44 min. Šiaulių r., Bubų k., pastebėta, kad geltonos ir mėlynos spalvos dažais nudažyti paminklas ir atminimo lentelės, skirtos žuvusiems tarybiniams kariams atminti.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Anykščių rajono policijos komisariato pareigūnai įtardami, kad gali būti išniekinta viešosios pagarbos vieta, vykdė prevencines priemones, sustiprintą patruliavimą ir viešosios vietos stebėjimą vaizdo kameromis. Apie įvykdytą nusikalstamą veiką, Antrojo pasaulinio karo Sovietų Sąjungos karių kapinėse, policija informaciją gavo iš karto.

Nedelsiant buvo imtasi veikslų ir tą pačia dieną buvo nustatyti įtariami asmenys: vyrai (g. 1977 m., g. 1979 m.), moteris (g. 1983 m.), vieno vyro asmenybė nustatinėjama. Įtariamų asmenų deklaruotos gyvenamosios vietos yra Vilniaus mieste.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 312 str. 1 d. (kapo ar kitos viešosios pagarbos vietos išniekinimas).

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą